Sponsors

No time to lose!

HHC Hardenberg JO14-1

1 - 2

SP Teuge JO14-1

Competitie

Hoofdklasse C

Datum

2 oktober 2021 10:30

Scheidsrechter

K. Pullen

Accommodatie

Sportpark De Boshoek (HHC)
De Boshoek 5
7771RH
HARDENBERG
tel. 0523-261332

Het exotische Hardenberg was deze zaterdag toneel van een onvergetelijke pot voetbal. Zo’n wedstrijd die waardig is om te worden verfilmd. De verkorte versie van het script:

‘Smeets. Rick Smeets’. Zo stelt de leider van Teuge O14-1 zich voor aan de knorrige coach van HHC O14-1. Hardenberg, een grote club met een rijke historie. Waarvandaan je als buitenstaander zelden drie punten mee naar huis neemt. Voor de gelegenheid kiest Rick voor een 0 – 0 – 7 strategie: nul angst, nu twijfel, zeven x 10 minuten knallen. Keeper Thom ontvangt van agent G het geheime wapen: een oranje shirt met ingebouwde balmagneet. Onze goalie krijgt na 14 minuten niet de kans het codewoord LOS te roepen. Tim schiet de bal onbedoeld achter zijn doelverdediger. De achterstand schudt Teuge wakker. Gelukkig zijn we niet geroerd.

Een klein drama voltrekt zich in de 15e minuut. Sander verdraait zijn rechterknie op het oude kunstgras. Een vooropgezet plan om onze stofzuigende verdediger uit te schakelen? Strateeg Merten schuift op naar het middenveld. Hij zweept het team om zich te revancheren voor de uitschakeling van onze blonde agent. In de 20e minuut staan de Teugense sluipschutters klaar in het zestienmetergebied van HHC. Niels vuurt vanaf de linkerflank een vrije trap af op de goal van HHC. Onze eigen Miss MonneyPenny fungeert er als de afleidster. Vanuit haar schaduw duikt Tim op. Hij treft voor de tweede maal het doel: 1 – 1. In het restant van de eerst helft houden de twee teams elkaar in evenwicht. De spanning blijft voelbaar. Na de pauze gaat het zeker gebeuren!

HHC1.jpeg

Wat zat er in de thee? Een vraag die opkomt als Milan al na 5 minuten met hamstringproblemen het veld verlaat. HHC infiltranten zagen hem vorige week tot twee maal scoren tegen Robur. Moest ook hij worden geëlimineerd? Waarnemer Tristan weet helaas hoe het voelt. Onze aanvoerder waakt over de geblesseerden. Zijn ogen niet van het slagveld houdend. Het spel verhardt. Jayden veegt het middenveld schoon, HHC dringt aan. Rick ziet het gebeuren en moet ingrijpen. Niet met een briefje, te opzichtig. ‘Doe een Henkie Fraser’, fluistert hij in het oor bij Lex. Na weer een nuttige sliding blijft onze middenvelder liggen en vraagt om hulp. De ‘blessurebehandeling’ geeft Rick de tijd om zijn manschappen een ander strijdplan mee te geven. Rens leidt de troepen en wijkt uit naar de zijkant. HHC wordt gek van zijn steekpassjes.

Met nog 7 minuten op de klok staat het nog steeds gelijk. De backs Wessel en Siemen, verdedigend als mariniers, spreken hun reserves aan. Een glimlach kan er nog af als Thom ‘LOS’ roept wanneer een HHC’er dreigend op hem af komt. Met zijn oranje shirt, of is het gewoon talent, zuigt hij de bal naar zich toe. Het eindspel gaat in, hard tegen hard, overleven. 33e minuut, een alles of niets aanval via onze rechterflank. Leah schuift vanaf de achterlijn terug naar randje zestien. En wie anders dan onze eigen 007, Thijs, staat daar klaar. Hij houdt het overzicht en drukt af. De keeper van HHC is kansloos op het genadeschot.

HHC2.jpeg

Eindstand: 2 – 1 voor Teuge. Het publiek wordt bedankt door het hele team. Een heldenontvangst wacht in de kleedkamer. De mannen van Gramsbergen 8 trakteren onze jongens met luid applaus. Met de modernste snufjes videobellen we met meesterbrein V. De trotse vader en coach beseft: operatie HHC is geslaagd. Hij hangt op, er gaat het nodige door zijn hoofd. Hij denkt terug aan Robur. Hoe hij ook daar ooit zand in de ogen strooide van de tegenstander. Hij denkt aan dit weekend, omringt door speciale mensen. In de slotscene hoort de kijker hem in zichzelf vier woorden gniffelen:

Vandaag was het no time to lose!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!