7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Vanuit het zonovergoten Teuge,

Vandaag kwamen onze tegenstanders uit Diepenveen. Een team met een paar kleine mannetjes en een paar dames.

Hadden het tot nu toe net zo goed gedaan als onze kanjers.

De wedstrijd begon goed. Er werd dor beide partijen leuk voetbal op de mat gelegd. En daar waar de onzen wat meer kracht en lengte meebrachten. Waren zij erg wendbaar en vlug.  De combinaties liepen redelijk en we kregen dan ook vlot een kans.

Maar de eerste goal viel toch in het voordeel van Diepenveen.  Zij combineerden ontzettend mooi en daar had onze verdediging geen antwoord op.

Gelukkig liet een reactie niet lang op zich wachten. Op het middenveld pikten we de bal op en Luca zette Marnix voor het doel neer die koelbloedig wist af te ronden.

De wedstrijd was net als vorig weekend weer erg spannend en meeslepend. Het publiek deed aan de kant luidruchtig mee en we zagen kansen aan beide zijden.  Toch waren het weer de gasten die op voorsprong kwamen na wederom een mooi opgeztte aanval. De kleine mannetjes zijn zo wendbaar en dan blijkt dat het niet altijd een voordeel is om groter en sterker te zijn dan je tegenstander. 2-1

In het 2e kwart keerden de kansen, want we wisten onze fysieke kracht op een goede manier in te zetten. En vooral Rix  liet zich de kaas niet van het brood eten. Ze pakte veel ballen bij de tegenstander van de voet en voorkwam zo dat er nog meer aanvallen richting Quinn gingen.  Aan de andere kant had Luca zijn handen vol maar ook hij pakte menigmaal de bal van de tegenstander af. En zo leek de Berlijnse muur ineens in onze verdediging te staan. Voor de gaatjes die er verder nog ontstonden hadden we onze kruimeldief Dani. Hij pikte de overgebleven ballen op die tot kansen hadden kunnen leiden.

Op het midden veld was Dion steeds ondersteunend naar dan weer de verdedigers en dan weer de aanvallers.  En door deze ondersteuning kon  Pascal zijn befaamde rushes over de linkerflank uitvoeren al had zijn tegenstander van vandaag hem aardig goed in de smiezen. Aan de andere kant  Marnix wist de bal op te pikken in de buurt van het vijandelijke doel waarna wederom doeltreffend kon worden afgerond. Niet lang hierna kwamen we zelfs op voorsprong .3-2 al werd het wel duidelijk dat deze manier van voetballen ons veel energie kostte. Dion konden de gaten die tussen onze voor en achterhoede onstonden niet steeds meer overbruggen.  En Nigel nam dat in de 2e helft van hem over. Maar vond ook een Grand Canyon voor zich waar zelfs hij zich verloren voelde.

Achterin vergaten we aan te sluiten wanneer we in de aanval gingen. En voorin had Dex een verlaten onbewoond eiland gevonden om op te blijven staan. Het ontbrak alleen nog aan een palmboom om tegen aan te liggen. Met als gevolg dat we steeds meer moeite hadden om de bal naar een groen shirt te plaatsen. Nigel liep nog wel de longen uit zijn lijf maar het late naar bed gaan eiste zijn tol.

Wat weer leidde tot meer balverlies en nog meer  achter de behendige tegenstander aan lopen.  Zij kregen dan ook de kans om op gelijke hoogte te komen vlak voor rust.  3-3.

In de rust  .werden we wederom getrakteerd op een heerlijke bak met fruit die zo van Dex zijn eiland leek meegenomen. Dit werd beschikbaar gesteld door Maaike Tol zij had weer haar best gedaan om een mooi palet aan fruitsoorten aan onze jongens en dame voor te schotelen. En dit werd gretig verorberd door onze vermoeide strijders. Dank u wel hiervoor moeder van Rix!

Na deze heerlijke onderbreking ging de wedstrijd verder waar hij was gebleven. We kwamen wederom op voorsprong 4-3.En er ontstonden nog meer mooie aanvallen en schitterende combinaties streelden onze ogen. De ene aanval nog mooier dan de andere en ook de behendige loopacties waren een lust om te zien.  Kappen, draaien, inspelen en doorbewegen. Er werd samen gespeeld op een zeldzaam hoog niveau  precies zoals wij als trainers dat graag zien…….

De jongens en dames in het geel zwart deden ons precies voor hoe het moest en het enige wat wij daar van over wisten te nemen. was het inspelen van de geel zwarte shirts.  Dankzij onze strijdlust wisten we nog wel behoorlijk lang de voorsprong te behouden al had Quinn, onze geweldige keeper vandaag. Daar toch ook wel een belangrijk aandeel in. Hij wist zeker 5 zekere doelpunten te voorkomen. Uiteindelijk mocht het niet baten. De 4-4 viel en in het laatste kwart was het pompen of verzuipen. En mede dankzij 2 penalty’s kon de tegenstander uitlopen naar reen ruime uitslag  van 4-8.

Compliment aan onze tegenstander van vandaag het was echt een leuke pot en zij waren de terechte winnaar. De coaching bij hen was ook een aangename ervaring. Het positivisme spatte er vanaf.

Volgende week nemen we de lessen van vandaag weer ter harte en proberen we weer sterker terug te komen.