Sponsors

Voetbal is genieten!

SP Teuge JO14-1

3 - 3

FC Horst JO14-1

Competitie

Zwaluwen Jeugd Beker O15 poulefase Groep 1 29

Datum

18 september 2021 10:45

Scheidsrechter

G.M. van der Wal

Accommodatie

Sportpark De Dulmer
de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

10:30 uur. Heerlijk. Zomaar een zaterdagochtend in september. Wegtrekkende mist, 22 jonge voetballers in groen en oranje op het veld. En vooral: publiek achter de borden. Ouders, opa’s, oma’s, Johan, Hella, Gerben, andere onmisbare vrijwilligers, clubgenoten. Het voelt bijna weer als normaal,  maar hoe anders was het nog maar drie maanden geleden? Applaus na een mooie actie of goal, ontevreden gemurmel na een overtreding. Laat maar komen! Met dat vooruitzicht betreed ik glimlachend het veld. De gespannen spelers tegemoet, klaar voor de laatste (?) bekerwedstrijd: Teuge JO14-1 – Horst JO14-1.
Teuge_Horst_4.JPG

10:43 uur. Twee minuten voor de wedstrijd, alle ballen naar de dug-out. Zwarte panter Thom schiet van 30 meter de bal door de benen van Victor. De geniale panna brengt een brede lach op het gezicht van onze trainer. Nu concentreren! Ikzelf smoezel nog wat met een altijd goedlachse vader. Pas op dat moment merken we de afwezigheid van niet onbelangrijk persoon: de scheids. Zonder opgaaf van reden was de toegewezen arbiter niet op komen dagen. Op dat moment, ik weet het zeker, was er een Teugenaar die van binnen gniffelde. Eén blik van Rick naar de zijkant was voldoende: in een flits gaf Gradus de vlag aan Justin, toverde hij een fluit in zijn mond en repte zich naar de middenstip. Zijn slepende knieblessure verdwijnt net zo snel als de mist boven het veld.
Teuge_Horst_2.JPG

10:49 uur. Het eerste fluitsignaal klinkt. Binnen een minuut zie ik hoe een blonde staart er met de bal vandoor gaat. Een snelle Teugense voorsprong wordt voorkomen door de goalie uit Horst. Rick kan een kleine grijns niet onderdrukken. Het doet hem goed dat er direct druk wordt gezet. De grijns verandert in een brede lach als Leah drie minuten later wel scoort. Na een heerlijk aanval over alle schijven, binnen 10 seconden van Thom naar goal aan de andere kant. De wedstrijd kabbelt voort, in de 19e minuut krijgt onze tegenstander reden tot een voorzichtige lach: na een scrimmage voor de Teugense goal eindigt de bal in het doel, 1-1. Jayden zweept zijn teamgenoten op. Bij hem zit de positieve spanning zit er goed in, een dag voor de IJsselderby. Teuge herpakt zich en zoekt bij een gelijke stand de kleedkamer op. Rens voorop, onze strateeg ziet dat hij en het team groeien.
Teuge_Horst_3.JPG

11:56 uur. Vijf minuten zijn we onderweg in het tweede bedrijf, de mist is inmiddels weggetrokken, de zon komt er door. Niels stuurt Lex op links weg, deze verschalkt de keeper met een geplaatst schot in de verre hoek: 2-1. De voorsprong is van korte duur als Horst direct daarna de gelijkmaker op het scorebord brengt: 2-2. Ondanks het verspelen van de voorsprong ontwaar ik bij de supporters opkrullende mondhoeken. Is het vanwege de verandering van speelstijl, van 4-3-3 naar 4-4-2? Vanwege de constatering dat Tim terug is van zijn enkelblessure en als vanouds weer lange ballen verstuurt? Of omdat mannen als Wessel, Merten en Siemen heersen achterin en steeds beter de rust houden bij balbezit?

12:36 uur. nog 1 minuut officiële speeltijd. In het voorbije kwartier hield Sander ons in de race. Zijn rappe voetjes lachen zich rot als ze met ogenschijnlijk gemak de tegenstander inhalen en de bal weer in bezit nemen. Tristan is als verse kracht ingebracht en schreeuwt de groen-witten naar voren. Ook Milan wil meer, verliezen is geen optie. Het is zijn balverovering die een typische 4-4-2 aanval inleidt. Thijs wordt weggestuurd, ook hem lukt het om de bal langs de doelverdediger te krijgen. De pijnlijke grimas op zijn gezicht van een harde tik op de knie maakt plaats voor zijn aanstekelijk vrolijke look: 3-3.
Teuge_Horst_1.JPG

12:41 uur. Gradus plakt er nog 3 minuutjes aan vast, de winnende zit er niet meer in. In de kleedkamer overheerst tevredenheid na het gelijke spel. We hebben nen mooie serie neergezet in de beker, op naar de competitiestart!

13:17 uur. Op de fiets naar huis rijd ik achter een stel vrolijke jonge pubers. De rest van het weekend keert de glimlach met grote regelmaat terug op mijn gezicht. Onder andere denkend aan Rick die 9 maal juicht in de Arena. Aan Jayden en Ramon die Go Ahead zien winnen van aartsrivaal PEC.

Voetbal is genieten!

Foto's: Jan Mensink
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!