Eerste bekerwedstrijd biedt hoop voor rest van het seizoen

Groep 2 22

29 augustus 2020 15:00

Scheidsrechter

H.J. (Erik) Maat

Zaterdag 29 augustus stond de eerste bekerwedstrijd voor Teuge op het programma. Op bezoek in de polder bij Zeewolde werd met 3-1 verloren.  Vooral de eerste helft was een helft waaruit trainer Wassink (en nieuwe assistent Jasper van Oorspronk) hoop kan putten voor het vervolg van dit seizoen.

Teuge begon de wedstrijd met een bijna compleet ander team als waarmee het seizoen vorig jaar werd beëindigd. De sluitposten van Teuge 1 en 2 hebben van plek gewisseld wat betekend dat Jesper dit seizoen het doel zal verdedigen van Teuge 1.  Hiernaast speelden vele jongens mee die vorig jaar in Teuge 2 en onder 19 speelden. Ook nieuw in de basis: de van Grol overgekomen Thomas Porskamp.

Wat ook nieuw is dit jaar is de grensrechter. Na een aantal jaren heeft Gerben Schipper moeten besluiten om helaas te stoppen als grensrechter. Op dit moment is Teuge nog hard op zoek naar iemand die deze rol op zich wil nemen. Voor deze wedstrijd was Michael de Croon bereid gevonden en deed dit foutloos, dank daarvoor!

Zeewolde, afgelopen seizoen 4e in onze competitie zal met weinig angst de wedstrijd zijn in gegaan. Laatste ontmoeting eindigde in een beschamende 0-7 uitslag op de Dulmer. Toch was het verschil een stuk minder groot als toen. De eerste helft was prima vanuit Teuge kant. De ploeg bekroonde zich dan ook door na een half uur op voorsprong te komen. Via een mooie aanval was het Luuk (in een nieuwe rol op het middenveld) die de bal panklaar legde waarna Bram de Haan zijn eerste (officiele) goal voor de hoofdmacht maakte. De verdeding stond goed in de eerste helft en gaf weinig kansen weg. Hierdoor werd er gerust met een 0-1 voorsprong.

Na rust waren de rollen omgedraaid en was het Zeewolde die duidelijk de overhand had. Dit resulteerde al snel in een 2-1 achterstand. Het lukte Teuge niet om nog echt gevaarlijk te worden en uiteindelijk schoot Zeewolde tien minuten voor het einde de 3-1 eindstand tegen de touwen.

Uiteindelijk was het een nuttige eerste bekerwedstrijd. Volgende week speelt Teuge de 2e bekerwedstrijd thuis tegen VEVO. We zien jullie dan graag langs de lijn verschijnen.