... (schot)
54'

C-Junioren (najaar), C3, 5e klasse 18

24 november 2012 11:30

Helaas zijn we er met de C3 er niet in geslaagd om de laatste competitiewedstrijd te winnen. Al met al kunnen we tevreden zijn met de stijgende lijn die we te pakken hebben ten op zichte van de eerste paar wedstrijden van het seizoen. Als team en ook zeker de jongens individueel zijn beter geworden ten opzichte van het begin van het seizoen.

Terug naar de wedstrijd. Zoals al eerder bleek hebben wij veel moeite met teams die fysiek stukken groter zijn. Als ze dan ook nog eens keihard voetballen, na schoppen en we een scheids hadden die zo ongeveer alles liet doorspelen (ook na overtredingen aan onze kant) was het een pittig potje.

De eerste 10 á 15 minuten ging het goed. CSV C6 had slechts 10 spelers, maar ook met 11 spelers zouden wij stukken beter zijn geweest. Ze kwamen op eén kans na niet op onze helft. In de tweede minuut kon Glenn dan ook mooi de bal binnen schieten na een voorzet van Stan. We kregen daarna kans nummer 2,3,4 en 5, maar helaas zonder resultaat. Toen kwamen daar 4 jongens aan lopen van een hoger C team van CSV en de wedstrijd sloeg direct om (later bleek dat het 4 jongens uit de C3 van CSV waren die met hun eigen team 2 klasses hoger spelen en dat niet onverdienstelijk doen...). Deze jongens werden meteen in gebracht ten koste van de eigen jongens van de C6 en CSV had ineens een heel ander team. In de 20e en 28e minuut scoorden CSV de 1-1 en 2-1 en met een kleine achterstand gingen we de rust in.

De tweede helft was het vooral een wedstrijd met veel kansen voor CSV een enkele voor ons en veel hard voetbal. Wij hadden ontzettend veel moeite om bij achterballen de bal op de helft van de tegenstander te krijgen. Opbouwend hebben we nog wat te verbeteren. In de 54 minuut maakte CSV 3-1 en dat was uiteindelijk de uitslag.

Bij winst zouden wij deze jongens voorbij gaan op de ranglijst, maar helaas mocht het niet zo zijn. Volgens mij zouden we theoretisch gezien nog een plekje kunnen stijgen, maar ik ga ervan uit dat wij op de 8e plek blijven staan. Veel meer punten dan de onderste 3 ploegen en hekkensluiter van de middenmoot.

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft ben ik uitermate tevreden over de verbetering die we geboekt hebben met dit team en de groei die de jongens hebben laten zien.

Uiteraard was het een gok om met zeven "D" gerechtigde spelers in een C competitie te starten, maar de gok is zeker geslaagd. Met 5 verloren, 2 gelijk gespeelde en 3 winst wedstrijden sluiten we deze ronde af. Ik ben ervan overtuigd als de jongens willen, we de voorjaarscompetitie betere resultaten zullen behalen en dat Carl en ik de jongens nog beter kunnen laten voetballen.