1 - 4

Groen Wit'62 7

Mannen Zaterdag reserve, 5, 6e klasse 16

17 november 2012 14:30

Afgelopen zaterdag 17 november hadden we de laatste van de 3 loodzware wedstrijden op rij, de nr. 2 uit de competitie. Dit was groen-wit 4 op papier een sterke opponent, het verleden heeft bewezen dat de jongens fysiek ook behoorlijk sterk zijn.

Op zaterdag ochtend kregen we op de groeps app van Teuge 5 het berichtje ``ik doe ook ni mee ben an de schydt’’ zonder de naam boven het bericht te lezen wisten wij al dat Big Mac Ronnie weer een wedstrijd had gehad en dus niet aanwezig kon zijn. Normaal gesproken houdt hij alleen wedstrijd met big mac’s, maar voor de variatie, koos hij de avond ervoor, voor een KFC bucket 48 pieces. We hebben hem maar verteld dat hij de botjes maar weg moet gooien de volgende keer…

Enfin, om kwart voor twee hadden wij afgesproken om ons op ons prachtige sportcomplex te melden. Helaas net als de vorige thuiswedstrijd, was er wederom wéér geen kleedkamer voor ons gereserveerd. Gelukkig hebben wij de clubman van het jaar, Paultje, die vakkundig het slot wist te kraken. We barricadeerden kleedkamer 7, de dameskleedkamer, en maakten ons gereed voor de wedstrijd. Nadat Paul meerdere malen zijn neus langs de wc bril had gehaald, puur ter inspectie voor hygiene, konden wij met volle opluchting ook de kleedkamer binnenstappen. Enige verrassing was het tenue, ditmaal blauw van kleur en tevens ook blauw van de avond ervoor.

Wij traden aan op veld 3 en namen onze posities in.

Eerste helft :

De eerste 10 minuten verliep het stram, maar wel gelijk op. Heen en weer gebal met weinig gecreëerde kansen van beide kanten. Helaas kwam Groen-Wit op van de rechterkant en schoot de bal via de korte hoek in. 0-1. De zoveelste tegenslag voor Teuge 5. Maar we pakte de draad gauw weer op en begonnen zelf ook kansen te creëren. Onze vurige rechtshalf Bas sprintte langs zijn flank en gaf een prima bal op maat op de tornado Jeroen Mulder. Hij nam alle tijd om rustig een shaggie te draaien en stak ‘m op. Toen hij erachter kwam dat hij de bal onder zijn voet had, besloot hij zijn chocolade been aan te halen. Op miraculeuze wijze redde de keeper de bal uit de kruising. Hierna volgde voor de tegenstanders een counter waardoor dit op een 0-2 resulteerde. We gingen gewoon met volle moed door, en kregen weer een aantal kansen. Jeremy werd ditmaal weggestuurd door Pascal maar werd vastgehouden door zijn verdediger, helaas niet gezien door de scheids. En ook van rechts, door Hans Veldwijk, gaf de bal prima voor, maar werd daarna onderuit gehaald door een sliding. Door een verkeerde kopbal van Groen-Wit belandde de bal wél in de kruising, maar vóór die goal was er al gefloten voor een vrije trap. Goal afgekeurd. Even later wederom een uitbraak van Groen-Wit die de 0-3 binnen tikte. Hierna volgde snel de rust.

Ruststand : 0-3

Met een bakkie thee en goed overleg met het gehele team, analyseerde we waarom we achter stonden en hoe we deze gingen doorbreken. Onbewust speelde de afwezigheid van onze trouwe supporter mee, onze Eddie Rijckenberg was door omstandigheden afwezig. Hij was alvast onherkenbaar in zijn lange regenjas, gehuld in zijn hand met i-pad, aan de zijlijn gaan staan van onze tegenstander volgende week in Apeldoorn bij Victoria Boys. Met zijn technische en vooral wazige analyse zijn we meer te weten gekomen over onze tegenstanders voor volgende week. Ze dragen een wit shirt met een oranje ‘’V’’ erin.. Dit was alles wat hij eigenlijk nog herinnerde nadat hij vakkundig ook nog hun derde helft geanalyseerd had.

De tweede helft vlogen wij zoals normaal weer volgas uit de startblokken, zoekend naar de overwinning. Wij moesten van ver komen, wilden wij nog een overwinning uit deze wedstrijd trekken. Deze woorden werden omgezet in daden. Dit gebeurde pas in de 75e minuut. Pascal Schipper kreeg via de rechterkant een op maat gegeven voorzet van onze laatste man Robert Brouwer. Met een schot als een vallende komeet sloeg de bal in als een bom en jankte de bal vol de winkelhaak in.  1-3. Als een bloeddorstige pitbull met de bal in z’n bek, rende de marinier als een maniak richting de middenstip. Hij sprak de welbekende woorden ; ‘’ kom op dan !’’ Na deze kreet zeiden we allemaal ‘’ Yes sir, ofcourse sir !’’ en we geloofde er allemaal weer een beetje in. Het superieure duo op het middenveld, Pim en Pascal, creerden meer kansen voor het team en begonnen gallery play op de dulmer te spelen. Helaas voor onze collega voetballers op veld 1, Teuge 1, liep het daar leeg en begon al het publiek zijn ogen te richten op het koningsduo en aanhang. Sorry hiervoor Marcel Vink. Als goedmakertje bieden wij je twee spelers van het 5e aan. Je mag ze zelfs uitkiezen. ( Ik heb hier € 50,-, wat doe je hiervoor ? ) Onder indruk van al het publiek, verloren we de focus en slaagden Groen-Wit erin om er nog één langs de keeper te tikken. 1-4. Een paar minuten erna kregen wij de weerklank van het eindsignaal te horen. Eindstand 1-4.

Wij zijn blij dat de wedstrijd sportief verlopen is, en dat de scheids positief is over het verloop van deze risico wedstrijd.

Volgende week treden wij aan tegen Victoria Boys bij hun thuis in Apeldoorn. Wij zijn erop gebrand ditmaal een overwinning te boeken en de snor eraf te voetballen. Eef, je bent gewaarschuwd !