SP Teuge 5

Mannen Zaterdag reserve, 5, 6e klasse 16

10 november 2012 15:00

Zaterdag 11 November mochten wij, Teuge 5, aantreden tegen onze rivalen in de competitie Nunspeet 9.

De wedstrijd begon om 15:00 uur. En we speelden in Nunspeet, dit was voor sommigen in ons team niet helemaal duidelijk aangezien Jeremy Brink in Elspeet zijn warming-up deed. Aangekomen bij Nunspeet met zijn schitterde accommodatie troffen wij in onze kleedkamer een aantal spelers van het 4e. Hun wedstrijd was wederom afgelast, aangezien velen van hun elftal niet graag in de regen speelden. Nadat Jeremy zich bij ons team voegde begonnen we aan de wedstrijd.

De eerste helft:

Vol enthousiasme en energie betraden wij het veld, maar dit enthousiasme raakte we gauw kwijt, want binnen 15 minuten stonden we al met 2-0 achter. Knullige foutjes van de verdediging en de keeper (die maar anderhalf uur nachtrust heeft gehad vanwege het missen van een taxi) stonden we snel achter.  Na de 3-0 wisten wij ons aardig te herpakken en golfde de wedstrijd op en neer. Nunspeet was de gehele eerste helft toch aardig de bovenliggende partij en wist zo doende ook de 4-0 gemakkelijk achter onze keeper te prikken. Vlak voor rust kwamen wij nog enigszins terug doordat Martin onze boom in de verdediging uit een corner knap binnenkopte 4-1 (dit was gezien de grootte van zijn hoofd ook geen moeilijke opgave). De 4-1 was tevens de rust stand voor een bakje thee.

Rust:

Rene en Eef zagen de 3 punten niet meer zitten en besloten plaats te nemen aan de bar in de kantine van Nunspeet. Freddy Koldenhof nam de taak van Eef en Rene over. Zijn donderende peptalk met veel geschreeuw en weinig lol, zorgden ervoor dat wij met beide benen weer op de grond stonden, we vlogen het veld weer op als dartellende engeltjes. De gehele opstelling werd onderste boven gegooid, door de tactisch sterke Freddy Koldenhof.

De tweede helft:

Na fluitsignaal 306 van de sterk thuisfluitende vader van de linkshalf, startte de tweede helft.

Teuge schoot uit de startblokken en maakte dankzij onze nieuwe spits  Ferdinand Wijngaards van deze wedstrijd binnen de minuut de 4-2. We domineerde zoals vaak een helft, vandaag was het de tweede helft. Bas Wielart dirigeerde de wedstrijd van achterin uit, op een manier waar menig jostiband dirigent jaloers op zou zijn.  We werden sterker en sterker gedurende de tweede helft.  Bas Wielart nam het heft in handen en schoot fenomenaal de 4-3 tegen de touwen. Iedereen begon er in geloven……………. Sorry dames en heren de blonde stoot van Jeroen Wientjes komt net binnen dus wij maken gauw een eind aan dit verslag…..

Voor de gene die ons niet begrijpen, de wedstrijd is geëindigd in een 7-4 overwinning voor Nunspeet ( Ferdinand 1x Martin 1x Bas Wielart 2x).