3 - 0

WSV C9

C-Junioren (najaar), C3, 5e klasse 18

22 september 2012 11:00

Vandaag moest het dan eindelijk gebeuren. Na twee nederlagen en een matige competitie start waren 3 punten erg welkom. De eerste twee wedstrijden verloren omdat de jongens van de C3 veel ontzag hebben voor de (meestal) "grotere" tegenstanders. Duels werden vermeden en lichamelijk contact werd niet opgezocht.

Deze week daar extra opgelet met de trainingen en ook voor de wedstrijd stilgestaan bij het feit dat voetbal een contact sport is en dat het echt niet erg is dat er een keer een overtreding gemaakt mag (soms moet) worden.

Helaas moesten we het zonder Glenn (hakblessure) en Justin (kaakchirurg) doen. Ook begon de wedstrijd een kwartier later door het ontbreken van een scheidsrechter, maar dat werd uiteindelijk in goed overleg met WSV opgelost.

Vanaf de eerste minuut werden de duels aangegaan met de tegenstander. Echt mijn complimenten. Hierdoor gaven wij veel minder kansen weg dan de voorgaande wedstrijden. Uiteindelijk hebben we ook voor de eerste keer de "nul" gehouden. Mooi resultaat.

De eerste tien minuten werd er redelijk gevoetbald en dat resulteerde in een tweetal goede kansen die niet werden verzilverd. Gelukkig voor ons scoorde WSV een eigen doelpunt. Dit was echt een verdienste van Teuge C3 omdat iedereen de tegenstander goed afdekte en doorjaagde! Daarna werd het helaas wat rommeliger. Het inspelen van elkaar gebeurd nog regelmatig te slap waardoor we teveel balverlies leiden. Toch was het in de 29e minuut wel raakt. Max ging mooi door met de bal en de keeper liet het schot van Max los waardoor Stan (hij stond op de juiste plek) de bal kon in tikken!

2-0 was ook de ruststand. Na rust gingen we door met het rommelige spel en pas na een minuut of tien na rust werd er iets meer gevoetbald. Wel kregen we te maken met lichte vermoeidheid en stonden de linies af en toe ver uit elkaar. Hierdoor gaven we een paar kansen weg die niet nodig waren, gelukkig zonder resultaat. Uiteindelijk maakte Rick (weer met links net als in de eerste wedstrijd) de 3-0. Na goed doorjagen van Giovanni en Isa (van de D1) kreeg Rick de bal, omspeelde de keeper en schoot netjes de bal binnen.

Daarna hebben we nog veel kansen gehad. het precieze aantal heb ik niet geteld, maar zeker 4 opgelegde kansen hadden we MOETEN scoren. Verder nog een paar afstandsschoten van onder andere Giovannie, Julian en Levay gingen er helaas niet in. Maar deze 3-0 is een goede opsteker voor de jongens! Carl en ik blijven de komende weken nog goed en hard doortrainen om het niveau nog verder om hoog te krijgen. Want er zit zeker voetbal in dit team.

Koen; goede wedstrijd gekeept, nul gehouden en opbouwend steeds beter!
Roel; kerel, wat ben jij een harde werker. Echt een steunpilaar in de verdediging, mooie balveroveringen!
Remco; goed gespeeld. Lekker vooruit voetballen in plaats van laatste man die achterin blijft hangen.
Julian; super wedstrijd! Beste wedstrijd tot nu toe en steeds meer rust in je spel!
Max; degelijke wedstrijd, gedaan wat je moest doen en mooie solo die resulteerde in een doelpunt!
Levay; goede wedstrijd weer; goed duels aangegaan! Zie je nu wel dat tegenstander niet bijt ;-)
Giovanni; belangrijke rol weer binnen het team, jij kan dat!! Creatief en jammer dat je afstandsschoten er niet in gingen.
Stein; goede wedstrijd. Zelfde als voor Levay goed duels aangegaan!
Stan; Eindelijk stond je niet de hele tijd verstopt achter je tegenstander! Door meer bal aan te nemen was je meer betrokken bij het spel.
Jordy; prima spits dit duel. Ik had je echt een doelpunt gegund. Vooraf duidelijk aangegeven dat je bal eerst moest aannemen en dan voor de kaats te gaan. Dit deed je heel goed.
Rick; Mooi doelpunt gemaakt en ook meer betrokken bij het spel door meer de bal eerst aan te nemen!
Bas (D1); Dank je wel voor het meedoen! Goed gespeeld
Isa; Dank je wel voor het meedoen! Wat ben jij toch een pittige tante en je was zelfs de grootste tegenstander van WSV de baas op fysiek gebied, daarnaast kan je lekker voetballen.

Aankomende week weer hard werken op de training om deze stijgende lijn door te zetten!