... (solo)
... (intikker)

C-Junioren (najaar), C3, 5e klasse 18

8 september 2012 11:00

Zaterdag was het dan zover. De eerste echte competitie wedstrijd van het seizoen tegen Eerbeekse Boys. Om het seizoen goed te beginnen kwamen de jongens een half uur eerder dan normaal naar het clubhuis van Teuge van een gezellige ontbijtsessie. Opvallend genoeg was deze keer iedereen ruim op tijd aanwezig!!! De sfeer zat er goed in en iedereen heeft lekker gegeten. Mooi begin van het seizoen!

Daarna wedstrijd bespreking. De puntjes op de "i" gezet met zaken die in de gewonnen oefenwedstrijd nog niet helemaal lekker liepen. In de basis stonden achterin Roel, Remco, Julian en Justin. Het middenveld bestond uit Stein, Giovanni (C) en Max en voorin met Stan, Jordy en Rick. Op de bank zaten Glenn en Joost van de D1 (tweede helft sloot Sven de Vree uit de D1 ook nog aan.

Tijdens de wedstrijdbespreking hadden we afgesproken om 10 minuten voor de wedstrijd nog even kort te verzamelen in de kleedkamer zodat de jongens nog even toegesproken konden worden... Nou stond ik daar fanatiek de jongens aan te spreken om ze op scherp te zetten, kreeg ik 13 stomverbaasde gezichten met open mond die me aankijken... Daarna volgden nog wat vragen van de jongens:  "Uhhh waarom doe je zo fanatiek (raar)???". "Nou." antwoordde ik "omdat ik niet weggespeeld wil worden en wil dat jullie er klaar voor zijn!" Antwoord van de jongens: "ohw". Toen had ik al zo'n idee dat ze nog met het hoofd bij de ontbijttafel zaten.

Helaas kregen we de eerste 10 minuten 3 doelpunten om de oren... Te slap... Geen focus... Te lief... En als ik ergens niet tegen kan... Goed de jongens en ouders hebben het waarschijnlijk wel gemerkt langs de lijn aan mijn reactie. Langzaam maar zeker werden de jongens wakker en begonnen sterker te spelen. Eerbeekse Boys C3 is een team met redelijk wat tweede jaars C spelers (2 jaar ouder dan onze jongens) en fysiek allemaal groter en sterker. Dat was echt omschakelen voor de jongens, maar de vochten zich keurig terug in de wedstrijd! De grote kansen die Eerbeekse Boys nog kreeg gingen gelukkig mis (anders had het zeker 0-5 0f 0-6 gestaan) en na wat leuke combinatie aan onze kant maakten we uiteindelijk de 1-3. Joost liep de verdediging eruit en maakte een prima doelpunt. Helaas werd onze verdediging en 3 minuten later eruit gelopen en gingen we met 1-4 de rust in.

Met de tong op de schoenen zochten we snel de schaduw op en werden de bidonnen leeg gedronken. In de spits werd Jordy afgelost door Glenn en na 10 minuten gingen we de tweede helft in.

De tweede helft hebben ze gevochten voor wat ze waard waren (wil toch even in het bijzonder Roel noemen die echt 200% heeft gegeven, Roel TOP gespeeld). Carl en ik kunnen niets anders dan tevreden zijn over de werklust van iedereen. Zooooo jammer dat we niet zo de wedstrijd zijn begonnen!!! Glenn maakte al vrij snel de 2-4. Na twee tegen doelpunten maakte Rick (met links) de 3-6. Al met al 2-2 gespeeld dus in de tweede helft. Ik hoopte nog op een "Teugens kwartiertje" en ondanks de vele kansen mocht het helaas niet baten en gingen we met 3-6 van het veld af.

Jongens! Knap terug gevochten in de wedstrijd! Prima tweede helft en bere inzet! Laat deze wedstrijd een goede les zijn voor het rest van het seizoen door er meteen in het begin van de wedstrijd zo voor te gaan. We zullen nog meer tegenstanders treffen met veel tweede jaars C spelers en zware wedstrijden krijgen, maar voetballend kunnen we daarvan winnen met de juiste inzet dat hebben jullie in de tweede helft laten zien!

Oh ja en omdat ik niet van verliezen houd zal ik woensdag straftraining bedenken ;-)

Na de wedstrijden hebben de jongens nieuwe trainingspakken gekregen voor dit seizoen en zijn er foto's gemaakt. Erg leuk allemaal en foto's volgen!

Ouders langs de lijn allemaal bedankt voor jullie komst en aanmoedigingen! Erg leuk om te zien dat er steeds zoveel mensen komen kijken. Ik hoop dat over enkele maanden met koud en nat weer jullie er nog steeds bij zijn ;-)