de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

12,5 jaar + 5 dagen geleden was Juliana 32 voor het laatst te gast bij Sportclub Teuge. Als de snelst denkbare groene sneltrein raasde deze destijds keer op keer dwars door de Hengelose defensie heen totdat de stuurman/ aanvoerder, Bart de Brouwer, aan de noodrem trok. De stand was 2-0 na 30 minuten spelen, er was geen vuiltje aan de lucht, maar Teuge moest wel een uur lang met 10 man verder. In de rust evolueerden de Teugse totaalvoetballers sneller, beter en groter dan de sterspelers uit Pokemon in een absolute vechtmachine. Teuge moest destijds een goal toestaan, maar trok de overwinning over de streep.

Ruim 12,5 jaar later was er wederom een rustpauze nodig om te perfectioneren. Voor rust was het chaotisch, we waren eenlingen en renden als een kip zonder kop over het veld. Teuge was wat sneller en technisch vaardiger dan de bezoekers uit Hengelo die met kracht en ervaren slimmigheidjes niet of nauwelijks onder deden voor Teuge. Daan had de thuisploeg na een individuele actie met een afstandsschot op voorsprong geschoten, waarna Juliana de gelijkmaker had gemaakt uit een dood spelmoment.

Juist dat waar we zo voor gewaarschuwd waren, omdat de ploeg uit Hengelo ‘de beste kopper van Twente’ in de selectie blijkt te hebben. Deze speler was afwezig, maar er waren genoeg anderen met lengte die de oversteek van Hengelo naar Teuge wel hadden gemaakt.

In de 2e helft was Teuge terug geëvolueerd in de voetbalmachine van 12,5 jaar geleden voor rust. We waren als 11 weer 1 en er werd voor elk wat wils geboden.

De mensen van de individuele acties en dribbels konden het oog laten vallen op Lars en de mensen die van de klassieke rechtsbuiten houden zagen Nino als Finidi George in zijn beste tijden meermaals zijn tegenstander passeren gevolgd door een voorzet.

Voor de liefhebbers van een fraai afstandsschot presenteerde Niels de 2-1. Van ca. 25 meter krulde hij de bal in het kruis.

De 3-1 was voor de liefhebbers van de uitgespeelde aanval. Niels produceerde een ‘smerig’ steekballetje op Nino die Lars op de 5 voor een leeg goal liet binnen tikken.

De 4-1 was voor de liefhebbers van de assist. Lars leverde de bal met de enige mogelijke snelheid af bij Nino die de bal kon binnenlopen. Iets harder was de bal voor de keeper, iets zachter voor een verdediger.

Juliana gaf echter niet op. Waar het leek dat de wedstrijd binnen zou zijn, verslapte Teuge en Juliana maakte hier direct gebruik van. Ook zij maakten een goal die bij menig duel de mooiste van de wedstrijd was geweest. De beste voetballer van Juliana kreeg de bal op 15 meter van de goal en haalde vanuit een moeilijke hoek verwoestend uit. 4-2.

Het slotakkoord was echter voor de liefhebbers van de solo. Bas kreeg de bal van Mike. Kappen, draaien, schijnschot, nog een keer kappen, keertje schieten dan maar en 5-2 en de eindstand op het scorebord.

Na 3 wedstrijden staat Teuge op een 3e plaats, met een punt en een wedstrijd minder dan RDC. Oeken is de foutloze koploper. Komend weekend is er wederom een vrij weekend voor Teuge en daarna gaan we verder in Deventer bij Sportclub Deventer.

Sam – Mike – Tim B. – Stephan – Tim S. – Luuk – Niels (79, Tijmen) – Daan (88, Lorenzo) – Nino – Youri (70, Bas) – Lars (79, Ruben)