8232XK
LELYSTAD
tel. 0320-241138

Door de nieuwe competitieopzet met twee halve competities kregen we ineens een vreemde eend in de bijt in de 2e competitiehelft: Unicum 7. Een schuilnaam voor Unicum onder 23 die uit de competitie (koploper in de 4e divisie bij uittreden) is gehaald omdat ze meerdere keren de regels hebben overtreden door te oude spelers op te stellen.

Dat er nu een keuze is gemaakt om Unicum in deze competitie te zetten kent eigenlijk alleen maar verliezers. Unicum heeft niets aan ons (en andere tegenstanders), en wij niets aan Unicum.

Zo stonden er ineens wissels van Unicum 1 (waar flink betaald wordt), een speler die niet in het 1e speelt omdat hij op het hoogste niveau zaalvoetbalt en jeugdspelers van 18 jaar met een recent verleden bij Ajax en PEC Zwolle tegenover ons.

Teuge 2 probeert er het beste van te maken, maar eigenlijk veel te vroeg krijgt het tweemaal de deksel op de neus. Helemaal als je het verdere verloop van de eerste helft bekijkt waarin we zeer goed georganiseerd staan en wel wat kansjes tegenkrijgen, maar niet kans op kans. Een mooie opsteker was dan ook dat Roy al snel na de 2-0 achterstand er 2-1 van wist te maken door de twee centrale verdedigers mannelijk de baas te zijn. Dat was ook meteen de zwakke plek van Unicum en het nadeel van een onder 23 competitie; ze hebben tot ver na 19 jaar geen ervaring met seniorenvoetbal en bij een tikkie links of rechts is de tegenstander gelijk een ‘schopploeg’.

Zodoende konden we met iets meer strijd, maar wel i.c.m. de voetballende manier, blijven proberen richting het doel van Unicum tussen het balbezit van Unicum door.

In de rust nog eens de puntjes op de i en wie weet konden we na rust voor een stunt gaan zorgen.

Op dat moment bracht Unicum een jongen binnen de lijnen uit onder 18 met een verleden bij Ajax en ging het tempo nog wat omhoog, waar bij ons de zuurstoftank steeds meer leeg ging. Na een minuut of 8 na rust werd het 3-1. Daarna hielden we nog tot de 70e minuut stand toen de goed leidende scheidsrechter Unicum wel makkelijk een strafschop gaf. Jesper keerde deze maar de rebound ging binnen. 4-1. Daarna was het verzet gebroken en was het aan Jesper te danken met een aantal fenomenale reddingen dat het geen monsterscore werd. Uiteindelijk werd het 5-1 en in blessuretijd nog 6-1. We hebben tot de 70e minuut erg knap mee gedaan (wie weet had het iets langer kunnen zijn als de strafschop niet gegeven werd) maar meer zat er niet in. Positief afsluitend: Janay en Berend hebben sinds lange tijd weer minuten gemaakt na vervelende blessures en zijn dus weer te zien op de Teugse velden.

Jesper – Bram (80, Berend) – Frank – Erik – Niek – Janay (55, Rick) – Tristan – Lars (65, Ron) – Lukas – Bas (65, Lorenzo) – Roy