7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Op voorhand werden er wat vraagtekens gezet bij deze uitdaging tegen Robur onder 23 die was ingepland. ‘Moet dat nou tegen allemaal handige jonge gasten? Ze spelen 4e divisie en deden voor de winterstop bovenin mee.’

In de voorbereiding in het seizoen 2021/2022 hadden we eerder gespeeld dus we wisten dat het een mooie uitdaging zou zijn. Destijds kwamen we moeilijk tot niet van onze helft af, maar wisten we het op 1-1 te houden. Destijds was Gerwin uit een corner doelpuntenmaker. Een mooie graadmeter om te zien waar we 1,5 jaar later staan.

Ook vandaag zullen na ca. 10 minuten een aantal jongens geschrokken rond gekeken hebben, want het balletje ging bij Robur wel erg vlot rond. Het was duidelijk dat de jongens aan de bal erg behendig waren en veel van positie wisselden. Eigenlijk heeft alleen FC Zutphen 2 voetballend gezien dit niveau aan weten te tikken tegen ons. Tactisch en op ervaring moest er dan maar wat tegenover gezet worden. Eén van de ‘probeersels’ vandaag was Dolf op 6, die normaal als centrale verdediger speelt. Hoewel Dolf voor aanvang zij hier nog nooit gespeeld te hebben, speelde hij een uitstekende pot, door veel aanvallen (samen met Ryan) van de rood-wit hemden te onderbreken, alvorens verdedigers zouden moeten ingrijpen.

Doordat ook Robur moeite had met het drukzetten op onze opbouw ontstond er een technisch goed voetballende wedstrijd. De grootste kansen waren aanvankelijk voor Teuge. Bas kreeg de grootste kans in de openingsfase, maar zijn volley ging tegen de touwen van het vangnet. Vlak daarna trof Youri de paal na een goede individuele actie.

Na een half uur spelen was het uiteindelijk Bas die van een slordigheidje profiteerde en van ca. 20 meter hard onderin de hoek binnen schoot. 1-0!

Hoewel Teuge 2 zeer tevreden kon zijn over het feit dat er vrijwel niets weggegeven was tegen een goed voetballende tegenstander, was er ruimte voor verbetering. Door het iets anders vast te zetten kon Robur er moeilijker onderuit voetballen dan voor rust en speelde Teuge 2 bijna een perfecte 2e helft.

Na rust leidde dit tot sneller balbezit en weer nieuwe kansen. Halverwege 2e helft loste Youri een kanonschot van een meter of 20 die de keeper verwerkte tot een corner. Deze werd genomen door Lukas en binnen geknikt door Janay. Dat was voor Robur tevens het moment van breken en misten in de fase daarna ervaring om verdere schade te voorkomen. Deze kwam er dan ook in de vorm van 3-0 en 4-0 door Youri en Lorenzo.

Een aantal jongens van Teuge waren in deze fase zo vriendelijk om nog even te checken of Jesper ook nog scherp/ wakker was, door een te kort terugspeelballetje of gewoon niet te lopen op een dieptebal en Jesper te roepen. Jesper was scherp en zag zelfs nog ruimte om in zijn sprint nog even te roepen dat ze zich niet zo’n zorgen moesten maken.

Na voorgaande dikke overwinningen was het Teuge 2 eigen om te zeggen dat de tegenstander zwak was. Na 15 a 20 minuten hing bij sommigen de tong al redelijk richting de schoenen van het onbekend hoge baltempo van Robur. Onszelf wederom te kort doen met een dergelijke uitspraak was dan ook niet mogelijk. Dit is dan ook een resultaat waar we behoorlijk trots op mogen zijn!

Jesper – Roy (40, Tristan) – Frank (55, Jordy) – Erik (70, Frank) – Niek (70, Roy) – Arno (40, Janay) – Dolf – Ryan – Lorenzo (40, Lukas) – Bas (70, Lorenzo) - Youri