62'

A-Junioren (voorjaar), A1, 3e klasse 07

28 januari 2012 14:30

Solexclub neemt A1 op sleeptouw.

Na diverse weken voetballoze zaterdagen (afgelastingen, geen competitie), mochten we eindelijk weer eens het groene gras betreden. De tegenstander was er één, waar we in de najaarscompetitie punten hadden laten liggen (2-2), dus de jongens waren gebrand op een goed resultaat. Ook trainer en co wilden graag winnen!

Maar voor we begonnen, dachten de jongens in Bananasplit te zitten. Wederom omkleden in een bouwkeet en niet zoveel later kwamen ook nog 15 spelers van Harfsen aanlopen. Was het dan geen competitie, maar een toernooitje of zo? Helaas voor Harfsen, men kon weer huiswaarts keren, want geen toernooi of vriendschappelijke wedstrijd, maar gewoon competitie.

De eerste helft leek wel een kopie van de wedstrijd in november. Veel balverlies, onzuivere passes, zware blessure en geen afgemaakte kansen.

Maar tijdens de rust begon het tij te keren. Diverse mannen van de solex-club kwamen kijken en het toch al veel toegestroomde publiek ging er eens extra goed voor zitten.

Op de vraag of ze op de solex waren, was het antwoord: “bie gek of zo, ut is veuls te kold op dat ding”.

En ja, door goed opjagen, werd de bal al snel veroverd bij het strafschop gebied van de tegenstander, wat een fraaie goal opleverde. Nadat de keeper een doorgebroken speler vloerde, was het al snel 0-2.

Maar de mooiste goal was wel de laatste welke volley knetterhard werd binnengeschoten.

We konden de wedstrijd rustig uitspelen en na bijna 90 minuten werd er dan ook afgeblazen door de leidsman.

Al met al een verdiende overwinning.

Pietertje van de week: eigenlijk zijn dat er twee, Kim: was zijn voetbalschoenen vergeten en Johan: deze had de pasjes op Teuge laten liggen.

Johan heeft geluk, want die past het shirtje niet, maar het kost hem wel een blaadje bier!