Meijerinkpad 1
7207ED
ZUTPHEN
tel. 0575-524376

Met FC Zutphen 2 kregen we een tegenstander op het programma die we kenden van vorig seizoen. Het elftal heeft veel voetballend vermogen en was vorig seizoen twee keer de betere. Destijds hielden we beide keren stand tot de eindfase maar verloren we beide wedstrijden in de slotminuten.

Vandaag nieuwe ronde nieuwe kansen! Na drie overwinningen op rij voor Teuge 2 en twee nederlagen op rij voor FC Zutphen 2 gingen we beide met een totaal ander gevoel de wedstrijd in. Toch zette het spelbeeld van de wedstrijden van afgelopen seizoen zich gelijk door. Met name de drie voorwaartsen van FC Zutphen en de rechtsback stonden aan de basis van een aantal fraai opgezette aanvallen van de thuisploeg. Wij waren daarentegen de bal te snel kwijt.

Doordat we verdedigend ook zoekende waren kon Jesper aan het werk. Hij hield ons een aantal keren op de been en met name toen een Zutphen speler met de bal op hem af kwam dribbelen, zonder een groen shirt in de buurt, kon Jesper zich echt onderscheiden en dat deed hij.

Wij konden daar een schot van Bram tegenover zetten, die voor zijn man kwam en op een voorzet van Bas over schoot. Daarnaast was er nog een dubieus moment waarbij Arno in de 16 aan zijn shirt werd getrokken toen hij vrij voor kon geven of kon schieten, maar de scheidsrechter besloot door te spelen. Notabene in de omschakeling schoot een Zutphen speler rakelings langs de kruising.

In de rust werd besloten nog verder in te zakken om de ruimtes kleiner te maken en achter de Zutphense iets wat langzaam ogende verdediging deze ruimte juist te vergroten. Vlak na rust schoot de linksback van Zutphen net voorlangs en daarna was het eigenlijk wel gedaan met de kansen voor FC Zutphen. In een goed vol te houden tempo tikten ze op onze helft het balletje rond, maar de grootste kansen op een overwinning waren zowaar voor Teuge. Een afstandsschot van Erik met een verraderlijke zwabber trof bijna doel. Daarnaast was er een scrimmage en kon Jordy nog twee keer schieten van rand 16.

In de slotminuten kreeg een Zutphen speler in de 16 de bal op de arm, weer dubieus, maar weer geen strafschop. Je kon hem geven, maar ook niet. Maar al snel gingen herinneringen terug naar februari van dit jaar toen Zutphen vlak voor tijd hier juist wel de strafschop voor kreeg om de winnende te maken.

In de absolute slotminuut kreeg Rick nog de kans om 2 extra punten te stelen, alleen was de hoek te lastig en schoot voorlangs.

O.b.v. kansen in de 2e helft is een punt terecht te noemen, maar dan zou al het andere vergeten worden. FC Zutphen was duidelijk de bovenliggende partij en wij zien deze 0-0 als een gewonnen punt waar iedereen keihard voor heeft moeten vechten, en wanneer dat even niet voldoende was om Zutphen tegen te houden, dan hadden we Jesper nog!

Door een paar verrassende uitslagen klimmen we ook nog een plekje. Volgende week spelen we thuis tegen Dieren 2.

Jesper – Frank – Erik – Dolf – Arno (Roy, 67) – Bram – Tristan – Jordy – Lorenzo (55, Lukas) – Bas (78, Berend) – Youri (67, Rick)