de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Teuge 2 mocht de kou in om aan te gaan treden tegen koploper DZC 4. Vooraf was er nog een kleine kans om plek 5 te halen, die recht geeft op de promotiepoule na de winterstop, maar ook daarin waren we afhankelijk van andere uitslagen. DZC kon daarentegen soort van kampioen worden bij een overwinning.

Vooraf dachten we dat het een zware kluif zou gaan worden aangezien DZC bovenaan stond. Echter bleek het elftal met name 2 geweldige voorhoede spelers te hebben, die fluitend in een eerste elftal mee zouden draaien. Achterin was onze tegenstander zeer kwetsbaar en het middenveld liet ruimte om te voetballen toe.

Na een klein kwartier spelen kwam DZC op voorsprong, maar daarna nam Teuge het over. Dit werd ingeleid met een vrije trap. Bas dacht een bal van een meter of 35 in de kruising te rammen. Bij deze willen we onze excuses aanbieden als iemand deze bal ergens in de buurt van Apeldoorn Ossenveld door de ruiten heeft gekregen.

De keeper lachte Bas uit, maar Bas had 2 minuten nodig om wraak te nemen. Uit een voorzet van Erik kopte hij binnen, waarna Bas andersom voor de ogen van de keeper kon lachen. 1-1!

Lukas kreeg vervolgens de kans op de 2-1 op aangeven van Tim, maar zijn afronding ging te veel door het midden. Kort daarna kopte Bas op de lat. De 2-1 kwam er alsnog toen DZC Ron aan zag voor Koning Willem Alexander. De rode loper werd uitgelegd en Ron kon vrij inschieten.

Na de 2-1 ging het weer de andere kant op. DZC schoot een keer naast, vond Jesper op hun weg naar succes en als klap op de vuurpijl deed de spits het voorbeeld van Bas volgen door vanaf een meter of 5 voor leeg goal een bal naar Twello te trappen. Uiteindelijk maakte DZC in deze fase wel 2-2.

Kort daarna kreeg Bas een goede kans op 3-2, maar de tegenaanval die volgde leverde de 2-3 op. Roy kwam nog een keer goed door over de linker kant en na een individuele actie miste het schot richting. Daarna was het tijd voor warme thee.

De slordigheidjes van de eerste helft gingen eruit en we speelden met mooi voetbal één van de beste helften van het seizoen. De ene na de andere vlot lopende aanval leidde tot een kans. Tim was dichtbij 3-3 na een crosspass van Erik waarbij Tim meteen in de aanname versnelde en zichzelf ruimte gaf voor een schot. Net voorlangs. Bas had na ca. 60 minuten de kans op de 3-3, maar zijn schot ging over. Wederom in de eerst volgende aanval wist DZC na een mooie aanval over meerdere schijven het net weer te vinden. 2-4.

Onverstoorbaar ging Teuge verder. Wout en Jesper (16 en 17 jaar oud - en mooi om te zien dat de jeugd aan kan haken) kwamen binnen de lijnen, evenals Pascal (bijna de leeftijd van Wout en Jesper bij elkaar opgeteld). Lukas miste in een 1 op 1 situatie met de keeper de rust, Pascal kopte net naast en uit een vrije trap van Bas kwamen Tim en Pascal beide een teenlengte te kort.

Helemaal tegen de verhouding in en zeer geflatteerd kreeg DZC in de slotfase nog een kans op 2-5, welke ze wisten te verzilveren.

Net als tegen Dieren (toen we veel minder kansen kregen) werd er zeker na rust goed gevoetbald. Op basis van de kansen voor rust, ook voor DZC, had het ook (niet overdreven) 8-8 kunnen worden.

Volgende week sluiten we het jaar af met ons jaarlijkse uitje naar Aalten.

Jesper B. – Frank (70, Pascal) – Erik – Dolf (46, Arno) – Tim – Lukas – Lars (80, Tristan) – Jordy – Roy (60, Wout) – Bas – Ron (60, Jesper R.)