Teuge 2 sluit voorbereiding/ beker af met 2-0 overwinning

Mannen beker reserve poulefase Groep 1 09

de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

In de laatste wedstrijd voor de competitiestart stond de wedstrijd tegen Elspeet 2 op het programma. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Oene stonden er door diverse omstandigheden 5 nieuwe spelers in de basis, maar dat leek al snel niet veel uit te maken. De lijn van vorige week werd doorgezet.

Trainers, wissels en toeschouwers zaten nog niet op de plek of Wesley stond al één op één met de doelman van Elspeet. De openingsgoal bleef uit, althans voor een minuut of 9. Wesley zette na een goed voorbereide aanval Bas vrij voor de keeper en het was nu wel raak.

Niet veel later kwam ook Lorenzo, na een individuele actie, oog in oog met de doelman, die helaas nu weer de baas was. Na ca. een half was er dan toch een eerste domper door het uitvallen van Bas. Op het oog geen ernstige blessure, maar te vervelend om mee verder te voetballen. Het laatste gedeelte voor rust was het vooral regenachtig.

Na rust wijzigde er weinig aan het spelbeeld. Het baltempo bij Teuge ging nog iets verder omhoog en dat resulteerde al snel in de 2-0. Lorenzo die zich uit liet zakken ontving de bal, draaide zijn tegenstander weer een keer dol en kon de bal doorspelen naar Tristan. Lorenzo kreeg een flinke tik na, maar de goed leidende scheidsrechter gaf voordeel. Tristan loste een ouderwetse verdwaalde voorzet die binnen dwarrelde.

In het gedeelte dat volgde bleef Teuge vooral heel volwassen voetballen. Met name Berend speelde centraal achterin een dijk van een wedstrijd, hoewel hij zelf kritisch was, wegens een tweetal slechte passes. Elspeet schoot in de 76e minuut voor het eerst gevaarlijk op goal maar Jesper was in een voor hem slaapverwekkende pot nog wakker en scherp.

Het bleef bij 2-0 en dat zorgde aan het einde van de rit voor een aantal sombere gezichten bij zowel Teuge als Elspeet. SDC had namelijk verrassend niet gewonnen van Oene. Het grootste deel van Elspeet had met deze wetenschap maar al te graag de 3-0 in eigen goal geschoten, want ze waren door in de beker en daar hadden ze duidelijk geen zin in. Teuge 2 komt één goal te kort, maar belangrijker, we mogen meer dan tevreden zijn over de resultaten en het spelbeeld de laatste twee wedstrijden.