Broekkant 39
6581AC
MALDEN
tel. 024-3583662

Na een rit van ca. een uur kwamen we op een mooi maar, wegens inhaalweekend, verlaten sportpark aan in Malden bij Juliana 31. Naast alle andere elftallen van Juliana hadden ook de scheidsrechters een vrije middag genomen en zodoende stond er ineens een teamlid of vader in een spijkerbroek en gladgestreken overhemd te fluiten.

Uiteraard moet je tevreden zijn dat iemand wil fluiten, maar al snel bleek dat het een lastige wedstrijd zou worden, buiten het feit dat Juliana een aantal goede voetballers heeft. De eerste irritaties begonnen te ontstaan toen Bas en Roy twee redelijke overtredingen te verwerken kregen en het spel door mocht.

Vervolgens werd een overtreding op Berend niet geconstateerd (of de scheids gaf voordeel) totdat de beste casual geklede man zich wellicht kapot schrok want Bas stond oog in oog met de Juliana keeper. Een scherpe fluit volgde. Overtreding op Berend, vrije trap Teuge ter hoogte van de middenlijn.

In de 24e minuut werden de beslissingen helemaal fataal toen de scheidsrechter John (grensrechter) liet staan nadat Juliana op de paal had geschoten en de uit buitenspel terugkomende speler vervolgens de 1-0 maakt.

Tussen alle emoties van de eerste helft door schoot Juliana op de lat, Bas op de paal en werd vlak voor rust de uitgelezen kans op de gelijkmaker voor leeg goal over geschoten.

Hoewel de emoties begrijpelijk waren, speelden we zelf niet veel beter dan de scheidsrechter en met de gedachte: ‘Eerst voetballen, dan praten en emoties proberen buiten te sluiten’ gingen we de 2e helft in.

Dit werkte! Vanaf minuut 1 in de 2e helft was Teuge de betere, zonder dat dit aanvankelijk tot kansen leidde. Na een driedubbele wissel en een omzetting was het in de 61e minuut raak. Bas gaf vanaf links hard halfhoog voor en Ron koos voor de kamikaze-methode. Hij zette een duikvlucht in met het risico van alles tegen te komen in de drukbezette 16 en dat was uiteindelijk alleen de bal die even mooi als de duikvlucht tegen de touwen vloog. 1-1!

Teuge zette door en op aangeven van Rick was Frank (die zijn eerste minuten maakte sinds begin oktober) dicht bij de 1-2. Ook Janay had de kans op de goal, maar schoot gehaast naast. Doordat Teuge voor de overwinning ging kwam er voor Juliana wat ruimte om ook tot kansen te komen. Goals bleven verder uit waardoor het in 1-1 eindigde.

O.b.v. de tweede helft bleek hoe matig de eerste helft was en kan je stellen dat Teuge vooral twee punten van zichzelf verloren heeft. Aan de andere kant, je pakt een punt in een lastige uitwedstrijd en door nederlagen van FC Zutphen en Eerbeekse Boys stijgt Teuge 2 naar plek 4. Volgende week Eerbeekse Boys thuis om 12.30 en hopelijk dan weer een echte zaterdagmiddag op een vol sportpark.

Joost – Roy (60, Stan) – Erik – Gerwin – Aldwin (60, Tristan) – Martie – Ron – Janay (78, Dolf) – Rick (78, Tycho) – Bas – Berend (60, Frank)