de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Ondanks de zes Teugse doelpunten, werd het toch nog een vrij lastige middag op de Dulmer. In de zompige klei van Teuge was het soms moeilijk op de been blijven en moeilijk om goed voetbal te spelen. Dat was vooral in het voordeel van de ploeg uit Deventer. Zij hanteren vrijwel alleen maar de lange bal en knokken het dan met hun lange spitsen voorin uit. Dat pakte voor de rust drie keer goed uit voor ze.

Door wat fortuin bij het afronden kwamen de gasten 0-1 voor. Ook bij hun tweede treffer kwam geluk kijken. Tussendoor was Teuge al vrij vlot weer langszij gekomen. Een vrije trap toucheerde paal en lat en kwam voor de voeten van de attent reagerende Berdy. Een intikkertje later was het 1-1. Na de opgelopen achterstand, rechtte Teuge de rug. De ruimtes achter de laatste linie werden steeds beter gevonden en zo kon de snelheid van Dinis goed benut worden. Na een goede steekpass kon hij alleen op de doelman en joeg de 2-2 tegen de netten.

Hans reageerde bijzonder goed bij een hard schot dat voorlangs gegaan zou zijn. Er was even twijfel of hij buitenspel stond (de twijfel was of het 4 meter of 5 meter buitenspel was). De grensrechter stak echter zijn vlag niet op. De scheidsrechter keurde de treffer daarom ook goed. Nog voor rust maakte RDC weer gelijk. Een diepe bal, keeper komt uit, fraaie boogbal: 3-3.

Net voor rust een rode kaart voor RDC. Bewuste handsbal van de laatste verdediger die zo een scoringskans ontneemt. Volgens de regels juist gehandeld van de scheidsrechter. Na goed overleg tussen de beide aanvoerders en de scheidsrechter werd deze omgezet in geel. Sportief opgelost door alle partijen. De 2e helft was Teuge duidelijk sterker. Er werd nog een drietal goals gemaakt. In de de laatste minuten maakte RDC nog een soort van eretreffer. Eindstand: 6-4. Mooie pot voetbal, volgende week vrij, daarna Sp. Brummen. Kijken of we de koppositie kunnen pakken!!