8181LP
HEERDE
tel. 0578-691298

Heerde Vr1 – Teuge Vr1

Afgelopen zaterdag stond onze derde wedstrijd van deze week op het programma, uit bij Heerde Vr1. En als we winnen staan we eerste in de competitie! Dit, en het feit dat het maar zo eens onze laatste wedstrijd voor de winterstop kan zijn, zorgt ervoor dat we veel zin hebben in de wedstrijd. De opstelling van vandaag: Keeper: Jenn, Verdediging: Ryanne, Puck, Ria, Petra, Middenveld: Floor, Sylvia en Amber, Voorhoede: Lisa, Nikita en Charlotte, Wissels: Mirjam, Saïra en Carmen (Uit de J017).

De wedstrijd begint, en al snel wordt duidelijk dat Heerde een sterke tegenstander is. Ze hebben een hele snelle rechtsbuiten, aan Ryanne de taak om haar in bedwang te houden. Zoals Ryanne zelf mooi zei: ‘Ik voel me echt een langzame trekker naast haar’. En Ryanne is bij ons een van de snelste, dus dat zegt genoeg. Heerde speelt haar dan ook steeds aan met de lange bal, zodat zij er achteraan kan sprinten. Ons geluk is dat ze de ballen niet goed voorgeeft, een echt grote kans heeft Heerde dan ook nog niet gehad. De keeper van Heerde is ook niet bang aangelegd, ze staat ver van haar goal af en komt soms helemaal tot aan de zijlijn. Dit is Sylvia niet ontgaan. Als ze de bal krijgt op een meter of 30 afstand van de goal bedenkt ze zich niet en haalt uit. Hij gaat heel mooi over de keeper heen, goal!  Zo staan wij onverwachts met 0-1 voor. Heerde krijgt daarna wel een aantal grote kansen, maar ze scoren niet. We gaan dus met een kleine voorsprong de rust in.

De tweede helft gaat het een stuk beter dan in de eerste helft. We kunnen meer combinaties maken en komen steeds vaker in het 16-meter gebied van Heerde. Carmen maakt met een mooi schot de 0-2. Ze heeft 3 wedstrijden op rij mee gedaan en gescoord, topper! Nikita mist nog een kans voor open doel, maar gelukkig maakt ze wat later alsnog de 0-3. Dit is ook onze eindstand. We krijgen allemaal complimenten van Toon. Hij heeft genoten van de inzet, werklust voor elkaar en de mooie goals. Hij is trots op de verdediging, deze wedstrijd hebben we de 0 gehouden.

Nu staan we dus eerste! Voor nu staat zaterdag 4 december de spannende derby tegen Voorwaarts op het programma. Zij staan tweede, met evenveel punten maar ons doelsaldo is beter. Wij gaan heel hard duimen dat we volgende week gewoon weer op het veld kunnen staan zodat we onze koppositie kunnen verdedigen.