Veldkantweg 8 A
6961HJ
EERBEEK
tel. 0313-652060

Op zaterdag 20-11-2021 speelde Teuge een uitwedstrijd tegen Eerbeekse Boys. Een ploeg die trainer Uit den Bogaard door en door kent aangezien hij de afgelopen drie jaar de hoofdtrainer is geweest in Eerbeek. Tijdens de wedstrijd bespreking werden de kwaliteiten en zwaktes van de tegenstander dan ook uitgebreid besproken. Met onder andere een tactische zet door Mike Drost als één van de spitsen op te stellen hoopte de trainer zijn oude ploeg pijn te kunnen doen.

In tegenstelling tot de afgelopen wedstrijden kende Teuge een aardige start van de wedstrijd. De ploeg begon dit keer wel scherp en zorgde in de openingsfase via de omschakeling voor wat gevaarlijke momenten voor de Eerbeekse goal. Hierbij kreeg het aantal keren hulp van de Eerbeekse defensie die de bal een paar keer gemakkelijk op gevaarlijke plekken inleverden. Het lukten de groenen niet om hier echt gebruik van te maken en tot grote kansen te komen.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg de thuisploeg meer controle over de wedstrijd. Het had voetballend de overhand en voornamelijk op het middenveld kregen zij de ruimte om de bal gemakkelijk rond te laten gaan.

Doordat aan beide kanten de defensies goed opgesteld stonden werd het een wedstrijd waarin de kansen schaars waren. De openingsgoal van de thuisploeg die vijf minuten voor het rustsignaal viel was zodoende extra pijnlijk aangezien de Teugenaren ondanks dat het wat werd teruggedrongen niet heel veel kansen weg gaven. De goal mocht er overigens wel zijn; een afgeslagen voorzet belande bij één van de Eerbeekse middenvelders die de bal ongehinderd in de verre hoek kon krullen. Een paar minuten later floot de scheidsrechter (die een gemakkelijk middag kende door de aanwezige sportiviteit bij beide ploegen) voor het rustsignaal.

De tweede helft kende een ogenschijnlijk zelfde verloop als de eerste helft. Wederom begon Teuge prima aan de helft, het liet de bal bij vlagen gemakkelijk rond gaan. Toch lukte het de ploeg eigenlijk geen moment om gevaar te stichten. De ploeg kreeg al vroeg een domper te verwerken doordat de net teruggekeerde Niek ten Broeke uitviel met een liesblessure. In het vervolg van de wedstrijd leek het geloof bij het onmachtige Teuge steeds minder te worden. Dit was definitief verdwenen nadat Eerbeek een kwartier voor tijd op een 2-0 voorsprong kwam. Doordat een echt slotoffensief uitbleef was dit tevens de eindstand.

Al met al een middag waarbij Eerbeek net een maatje te groot was. Bij vlagen had er meer in gezeten maar al met een terechte nederlaag. Geen schande want Eerbeek draait tot nog toe een prima seizoen en doet mee om de bovenste plekken.

Volgende week komt SP Eefde op bezoek in Teuge. Helaas zal de ploeg het door de aangescherpte coronamaatregelen moeten doen zonder de steun van het aanwezige thuispubliek. Ondanks dit gegeven zal de ploeg er weer alles aan doen om het tot nu toe behaalde puntenaantal te vergroten.