de Zanden 92
7395PB
TEUGE
tel. 055-3231345

Het was aan het einde van de voorbereiding toen Pascal aanklopte, enigszins verrassend na 1,5 jaar blessureleed. Hij was pijnvrij en wou kijken hoe het gaat. Met 34 goals in twee seizoenen tussen 2017 en 2019 zegt hier natuurlijk niemand nee tegen. Vandaag bewees hij in de slotminuut zijn toegevoegde waarde door op onmogelijk geachte wijze de 3-2 binnen te koppen.

Teuge begon moeizaam aan de wedstrijd. Na twee zeer goede trainingen werd de lijn aanvankelijk niet doorgezet. Juliana kwam in de 10e minuut uit een prachtige vrije trap op 0-1. Halverwege de 1e helft begon Teuge 2 te draaien en had Martie de 1-1 op zijn voet ware het niet dat hij op het moment van schieten een enorme beuk in de rug kreeg. Tot ieders verbazing ging de bal niet op de stip. Martie ging het beste met de situatie om, want 3 minuten later zette hij met een prima steekbal Berend vrij voor de goal, die beheerst de 1-1 binnenschoot. Teuge zette door en Arno, die voor rust de beste van het veld was, beloonde zichzelf met een assist. Arno kwam door over links, zag Berend op de rand van de 16 die hem schitterend in de kruising knalde. Kort daarna had Arno zelf de 3-1 op de schoen, maar de keeper redde bekwaam in de korte hoek. Juliana had weinig meer te vertellen in deze fase, maar uit een corner sloegen ze genadeloos toe, waardoor Teuge met een gelijke stand thee kon gaan drinken.

De 2e helft werd op en neer gaand spektakelstuk met kansen aan beide kanten. Teuge, gesteund door de wind in de rug, was optisch de betere, maar Juliana was in de counter enorm gevaarlijk. Joost was een paar keer redder in nood en de beste speler van Juliana schoot een volley gelukkig hard over. Toen het wat onrustiger werd van Teugse zijde kwam John op het middelveld om de rust terug te brengen en kwamen Janay en Pascal voorin in het elftal. Janay kwam vlak voor tijd door via de rechterkant en bediende bijna Pascal om de winnende binnen te tikken. Toen het leek dat we genoegen moesten nemen met een punt was het slotstuk voor Pascal. Dolf gaf vanaf rechts een uitstekende voorzet (op Berend). Pascal, door zijn tattoo ook wel the white lion genoemd, kopte achteruit lopend van een meter of 12 de bal voor Berend weg en legde de bal over de keeper heen terug naar de verre hoek. Een sprint over het veld met veel lawaai en applaus vanaf de zijkant volgde.

Zo behaalde Teuge zijn 2e overwinning en staat na 6 wedstrijden op een uitstekende 6e plaats. Volgende week mogen we zaterdagmiddag/avond om 17.00 in Nijmegen aantreden voor een bekerwedstrijd tegen zondag studentenvereniging NSVV Kunde.