7091XC
DINXPERLO
tel. 06-42613489

Op voorhand wisten we dat het een zware middag zou gaan worden in Dinxperlo. Het elftal van FC Dinxperlo 2 bestaat namelijk grotendeels uit oud DZSV 1 spelers die na de fusie lekker op de zaterdagmiddag zijn blijven voetballen.

Teuge 2 was vanaf de eerste seconde duidelijk niet van plan om 2x 75 minuten in de auto te zitten om zich gewonnen te geven en zo ontstond er een mooi voetbalgevecht met twee verschillende speelstijlen, heel veel strijd, maar ook wederzijds respect.

Na 15 minuten kreeg Teuge wel een domper te verwerken, doordat Berend geblesseerd uitviel. Thijs verving hem in het vervolg van de wedstrijd overigens uitstekend. Doordat Teuge achterin erg goed stond (en Dinxperlo ook) gebeurde er voor de goals weinig tot de 36e minuut. De continue loerende sterke spits van Dinxperlo ontsnapte en Gerwin hanteerde de noodrem. Het was dat Joost ver voor zijn goal stond en eerder bij de bal was geweest, maar er zijn zeker scheidsrechters die Gerwin een vroegtijdige warme douche hadden gegund.

Toen de rust naderde sloeg FC Dinxperlo alsnog toe. Wederom ontstnapte op identieke wijze de spits aan de aandacht, echter was er nu niemand meer in de buurt om hem op welke manier dan ook af te stoppen.

Na rust ontvouwde zich eenzelfde spelbeeld, waarbij Dinxperlo naar mate de wedstrijd vorderde slordiger werd en Teuge iets verder naar voren kon. Halverwege de tweede helft kreeg de nummer 10 van Dinxperlo de beste kans op de 2-0. Van een meter of 12 schoot hij in vrije ruimte gelukkig de bal de Duitse grens over.

Teuge ging wat oppertunistischer spelen en werd zowaar beloond. De linksachter van Dinxperlo had wat leuks in gedachte, maar daar trapte Roy niet in en stond ineens oog in oog met de doelman die hij uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek schoof hij de bal keurig binnen. Lang mocht Teuge niet genieten van deze gelijkmaker want 3 minuten later werd een lopende middenvelder uit het oog verloren en schoot de 2-1 weer binnen.

Op basis van het spelbeeld was de overwinning van Dinxperlo dik verdiend, maar Teuge keerde ondanks de nederlaag positief huiswaarts. Het middenveld en de spits van Dinxperlo kunnen wel wat niveautjes hoger voetballen en Teuge heeft zich 90 minuten kranig verweerd. Volgende week mag Teuge 2 dezelfde route rijden. Dan mogen we aantreden tegen AZSV uit Aalten.