Mannen beker reserve poulefase Groep 1 16

8191NA
WAPENVELD
tel. 038-4470708

Met het naderen van de transferdeadline moest Teuge 2 afgelopen week hard aan het werk de selectie voor deze zaterdag rond te krijgen. Zonder een krat bier te hoeven betalen aan een ander elftal kon Teuge 2 met vijf gastspelers richting Wapenveld. Alsof de jongens al jaren samenspeelden legden ze een goede pot op de warme kunstgrasmat in Wapenveld.

Mede 2e klasser Wapenveld, ook niet geheel compleet, had een duidelijk strijdplan. Inzakken en toeslaan wanneer mogelijk. De Wapenveldse muur hield niet erg lang stand, want na 15 minuten spelen was het 0-2 door Berend en Joey. Teuge had er duidelijk zin in vandaag. Berend, Martie, Joey en Lorenzo waren door continue in beweging te zijn een plaag voor de defensie van WZC. Waarschijnlijk doordat het aanvallend zo lekker liep werd er in verdedigend opzicht wel wat verslapt. Zo moest Joost een keer één op één reddend optreden, werd er een goal afgekeurd wegens buitenspel en kregen we onnodig een aantal corners tegen. Echter ging Teuge aanvallend nog steeds uitstekend door en 3 minuten na een schot op de paal van Lorenzo maakte Berend 0-3 van een meter of 20.

Na rust ging WZC er nog één keer voor en begonnen duidelijk sterker aan de 2e helft. Hoewel de kansen minder groot waren dan voor rust was dit de sterkste fase van WZC. Na 20 minuten in de 2e helft bleek dat WZC een aansluitende goal niet zou vinden en nam Teuge weer het heft in handen en kregen invallers Kevin en Dennis nog de kans om de score wat hoger op te laten lopen. Dit bleef helaas uit.

Was WZC nou zwakker of Teuge nou zo goed deze middag? De waarheid zal in het midden liggen, echter kan wel gesteld worden dat Teuge een ijzersterk eerste half uur op de mat legde waardoor je op eigen kracht al vroeg een gewonnen wedstrijd kon spelen.