Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 14

Deventerweg 2
8167NA
OENE
tel. 0578-641385

Op zaterdag 18 september ging Teuge voor de laatste bekerwedstrijd op bezoek bij VV Oene. Een uitwedstrijd die de laatste jaren vaak op het programma stond en waar Teuge het traditioneel lastig heeft. Een mooie graadmeter dus voordat volgende week de competitie van start gaat.

In de eerste helft gebeurde er niet veel benoemenswaardigs. Oene had licht de overhand maar veel kansen werden er niet gecreërd door de thuisploeg. Toch kreeg Oene halverwege de eerste helft een uitgelezen mogelijkheid om van dichtbij op voorsprong te komen. Doelman Blumink bewees echter met een prima reflex dat hij een uitstekende lijnkeeper is. Teuge zelf was aanvallend onmachtig waardoor beide ploegen de kleedkamer leken op te zoeken zonder tot scoren te komen. Toch was het Oene die op slag van rust op voorsprong kwam na ongelukkig balverlies op het middenveld aan Teugse zijde.

De tweede helft kwam Teuge goed uit de startblokken wat er voor zorgde dat binnen no-time de stand gelijk getrokken werd. Marco Bouwmeester zag zijn eerst poging nog gestopt worden, waarna hij in een poging om de rebound binnen te knallen onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Davy Bijsterbosch bleef vervolgens koel en zorgde voor de 1-1. Uiteindelijk nam Oene het heft in handen en maakte in het laatste kwart nog 2 goals waardoor de wedstrijd beëindigd werd met een 3-1 nederlaag.

Benoemenswaardig was het piepjonge elftal waar zeker het laatste gedeelte van de wedstrijd mee werd gespeeld. Het team dat op het veld stond bij het eindsignaal had een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar. Kenmerkend was bijvoorbeeld het centrale verdedigingsduo van dit team: Tim Berends en Dolf Koster stonden vorig jaar nog samen in de verdediging bij de O19. Ondanks deze jonge leeftijd stond de organisatie grote delen van de wedstrijd erg goed wat toch wel een compliment waard is.

Met deze nederlaag zetten we een punt achter de voorbereiding en gaat de focus op de competitie. Na een wisselvallige Apeldoorn cup is de laatste weken duidelijk de stijgende lijn te zien in het spel van de Teugenaren. Aanstaande zaterdag zal de competitie worden afgetrapt met een uitwedstrijd bij ESA. Deze wedstrijd in Arnhem zal om 14.30 worden afgetrapt.