Assist: Dennis Uenk

Mannen Zaterdag reserve, 4, 6e klasse 18

5 november 2011 14:30

Teuge 4 met glans langs Klarenbeek 2

Na de wedstrijd werd er vooral gesproken over de schoonheid van de treffers deze middag. De ene goal was nog mooier dan de ander. Zelfs Klarenbeek produceerde net na de thee een fraaie treffer (op een assist van onze eigen Stefan).

Het begon uitstekend voor Teuge. Roddy was al vroeg in de wedstrijd scherp en was als eerste bij een diagonale pass van Bas Wielart en schoot de bal hard in de lange hoek. Teuge hield het goede spel vast en liet een hoog percentage balbezit noteren. Er werden nog een aantal flinke kansen om zeep geholpen waardoor de ruststand 'slechts' 0-1 was.

De tweede helft was meer dan prima van teugse zijde. Dennis Uenk verschafte zich met zijn bekende kap-en-draai technieken een aantal kansen om de wedstrijd te beslissen net na rust, maar de bal verdween telkens aan de verkeerde kant van de paal. Klarenbeek schoot vanuit het niets ineens verwoestend raak. De bonkige spits die in rust was ingevallen schoot de bal hard achter Ate: 1-1.

Niet veel later ging Gert Klaassen in de fout door de bal in de opbouw bij diezelfde spits in de voeten te schuiven. De spits bleek ook verrast en schoof de bal nu slap tegen de paal. Uit de aanval die daaruit volgde maakte Marco Schurink direct de 1-2 uit een puntgaaf voorzetje van Bas W.

Dennis liet zien ook met zijn nieuwe schoenen te kunnen scoren en ramde de bal uit een volley in het dak van het doel: 1-3. De wedstrijd was gespeeld en Teuge begon steeds beter te spelen. Met als hoogtepunten van de middag de laatste twee doelpunten. Berdy kreeg een vrije doorloop naar de doelman na een slimme steekbal van Marco. Vorige week probeerde hij de bal over de grond langs de keeper te schuiven (wat niet lukte). Deze week stifte hij de bal van ongeveer 20 meter over de uitgelopen doelman: 1-4.

Daarna volgde er nog een aanval zoals we die vaak bij Barcelona zien. In dit geval speelden Dennis, Berdy en Bas Wielart voor Xavi, Iniesta en Messi. Na een dubbel een-twee, een steekpass en een fijn voorzetje met links stifte Bas de bal over de grabbelende keeper van Klarenbeek. Hierna was het mooi geweest en klonk niet veel later het eindsignaal.

Volgende week weer tegen Beekbergen thuis, maar dan nu het 3e elftal. Hopelijk weer een mooie wedstrijd met een goed resultaat. Volgende week op de Dulmer om 14.30 uur: Teuge 4 - Beekbergen 3.