5e klasse 07

10 oktober 2020 14:30

Rico v/d Linde

Het duurde even, maar hierbij toch het verslag van zaterdag 10 oktober. Zo houden we de voetbal nog een beetje levend, want voorlopig mogen we niet spelen πŸ˜­

Zaterdag 10 oktober stond de wedstrijd tegen Beekbergen Vr1 op het programma. De ploeg had in de competitie al grote uitslagen laten zien, in hun voordeel. Dus we waren voorbereid op een snelle voorhoede die goed kon scoren.

Tijdens het warmlopen scheen het zonnetje en konden onze ondershirts toch weer uit, want het was toch wel warm..

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Puck, Mirjam, Ashley en Ryanne, middenveld: Kimberly, Joëlle en Lisa, aanval: Marije, Nikita en Carmen, wissels: Janneke, Ria, Esmay en Charlotte.

De wedstrijd begon. De tactiek van de trainers was: eerst met de wind in de rug spelen en zorgen dat je op voorsprong komt. Makkelijker gezegd dan gedaan, want dan moet eerst de tos gewonnen worden bij de scheidsrechter. Die tos wonnen we. Dus we begonnen met de wind in de rug πŸ’¨

Een aantal meiden hadden het die vrijdagavond er nog flink van genomen πŸ₯‚ (alles volgens de regels van het RIVM). Geen handige combinatie als je zaterdag veel moet rennen in de verdediging.

We kwamen op voorsprong door een onoplettende keeper en verdediging van Beekbergen. Nikita wist hier van te profiteren en bracht ons op 1-0 voorsprong. Marije was ondertussen druk bezig om doelpunten te maken, maar echt hoekjes kiezen deed ze niet dus de keepster had het makkelijk. Wel was Marije lekker bezig met voorzetten geven. Telt u even mee? 2-0: doelpunt Kimberly, voorzet Marije. 3-0: doelpunt Carmen, voorzet Marije. Dus dat zijn al twee assistenten. Daarna vielen er twee tegendoelpunten door ongelukkige situaties. Gelukkig wist Kimberly nog een doelpuntje mee te pakken, waardoor we met 4-2 de rust in gingen. Ondertussen kwam er ook koud water uit de lucht zetten, dus in de rust konden we onze ondershirts weer aandoen 🌧

De tweede helft begon. Dit keer met tegenwind en een andere keeper op goal bij Beekbergen. We moesten door blijven knallen, want de wedstrijd was niet nog gewonnen. Heeft u het telboekje nog bij de hand? Marije was nu op dreef. 5-2: doelpunt Marije, 6-2: doelpunt Marije, 7-2: doelpunt Marije πŸ‘ Ondertussen waren de meiden in de verdediging en Jenn compleet bevroren want Beekbergen kwam niet veel aan voetballen toe.

We wonnen de wedstrijd met 7-2. Vier wedstrijden gespeeld, vier keer gewonnen. Dat maakt ons koploper in de competitie en op dit moment is er geen ploeg die ons kan inhalen. Helaas zijn op dit moment de wedstrijden tot 13 november afgelast πŸ˜’

We hopen snel weer te kunnen spelen of in ieder geval weer te kunnen trainen.

Op dit moment is het belangrijkste de gezondheid van iedereen.

Blijf gezond en houd je aan de richtlijnen van het RIVM zodat de besmettingen afnemen.