85'

5e klasse 07

26 september 2020 14:30

Cor Brom

Zaterdag 26 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen Vios Vr3. Een ploeg waar we twee weken geleden ook tegen gespeeld hebben in de beker. Deze zaterdag kwamen zij met een ander team op de proppen. Dus we waren benieuwd naar hoe het ons zou vergaan.

Bijna de gehele wedstrijd is vastgelegd door verschillende fotografen, waaronder Ria en Daniël.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Ryanne, Esmay, Ashley en Puck, middenveld: Lisa, Joëlle en Mirjam, aanval: Marije, Nikita en Ilene, wissels: Kimberly en Floor.

Al snel na het fluitsignaal bleek dat wij de sterkere ploeg waren. Veel aanvallen opbouwen, Marije lekker laten rennen en verdedigend stonden we sterk. Vios zorgde ervoor dat onze Jenn weinig te doen had. Na 14 minuten kwam het openingsschot van Nikita. Een schitterende goal. Draaien – schieten – paal – achterhoofd keeper – doelpunt, 1-0! Dit wist Nikita dertien minuten later nog eens te herhalen, alleen toen was het schot in de kruising, 2-0. Vlak voor rust wist Mirjam onze voorsprong verder uit te breiden (altijd lekker voor rust). De eeuwige verdedigster stond deze wedstrijd linkshalf, beetje onwennig, maar ze wist wel een prachtig doelpunt te maken. De bal kwam voor de voeten van Mirjam en ze bedacht zich niks. Ze schoot de bal, hoog over de keeper heen, precies onder de lat 3-0.

In de rust was het tijd voor een goed gesprek en een kopje thee op het eerste veld. Het was ook tijd om wat wissels door te voeren.

Na rust waren we minder alert. Vios kreeg iets meer ruimte om te voetballen. Gelukkig niet heel veel, maar Jenn had nu wel iets meer te doen. Na dik 20 minuten voetballen wist Marije een doelpunt te maken, 4-0. Dat was meteen ook haar moment van de wedstrijd, want ze werd meteen daarna gewisseld. We wisten van achteruit nog steeds aanvallen op te bouwen en tikkie-takkie voetbal te laten zien. In de 80ste minuut wist Ilene nog een doelpuntje mee te pakken en zij zorgde hiermee voor de 5-0. Ook in de laatste paar minuten van de wedstrijd wist laatste man Ashley nog een doelpunt te maken. Vios gaf haar alle ruimte om van achter helemaal door te lopen naar het zestienmeter gebied, om vervolgens rustig een hoek uit te kiezen en de 6-0 op het scorebord te zetten.

Dit werd ook onze eindstand: 6-0.

Volgende week spelen wij bij en tegen Voorwaarts Twello Vr1. Dezelfde ploeg als waar wij in de beker 1-0 van wonnen. We spelen om 14.30 uur in Twello.