SP Teuge 2

2e klasse D

3 oktober 2020 15:45

M.P. (Mark Patrick) Smit

Teuge 2 werd vandaag de eerste 25 minuten maximaal onder druk gezet door een zeer ervaren team (90% oud eerste elftal) en kon daar weinig tegenover zetten behalve goed verdedigen. Pas in de 20e minuut kon de goede spits van de Esch 2 de 1-0 scoren en (te) kort daarna viel de 2-0. Of het nou was dat De Esch 2 gas terug nam of Teuge 2 beter in de wedstrijd kwam blijft in het midden, maar beide kregen tot aan de rust nog een aantal aardige kansen. De Esch 2 had de wedstrijd op slot moeten gooien met de 3-0 en Teuge 2 had tot 3 maal toe de aansluitingstreffer moeten scoren.

De boodschap van de coach in de rust was duidelijk: Durf te voetballen en zet de tegenstander zo hoog mogelijk vast wanneer het kan. De tactiek werd goed uitgevoerd, Teuge 2 was de tweede helft de betere ploeg, maar 5 scoringskansen waren wederom niet aan ons besteed. In de laatste 10 minuten ging Teuge 2 1 op 1 spelen en kreeg De Esch 2 wederom twee mogelijkheden om de score te verhogen. Beide keren, afstandschot en 1 op 1 met de goede spits behoede Bram zijn ploeg voor een onterechte eindstand. Wat is het toch fijn om zo'n goede keeper als 3e keeper in de selectie te hebben.

Helaas viel Sven vandaag al vroeg uit met liesklachten en was Arno niet fit genoeg om te starten.  Jordy uit Teuge 1 (afgelopen jaren Teuge 2) verving hem op zijn Jordy's, sober verdedigen en de bal inleveren bij de goede kleur. Bram die uit de A1 is aangesloten bij Teuge 1 en Sven al vroeg verving, kwam er achter dat dit soort tegenstanders met jarenlange ervaring op niveau nog een maatje te groot zijn. Dat geldt voor meer jonkies in de groep, maar het wordt met de week beter en de kansen zijn er iedere wedstrijd tot op heden. Het wachten is op het moment dat we ons gaan belonen voor het bij vlagen goede spel van de afgelopen wedstrijden.