3 - 0

SP Teuge 1

3e klasse A

26 september 2020 15:00

Na de goede start van de competitie vorige week werd er met vertrouwen afgereisd naar de Betuwe voor de wedstrijd tegen Excelsior Zetten. Excelsior had een mindere start van de competitie, het ging onderuit met 11-0 bij titelkandidaat FC Zutphen.

Helaas had aanvoerder Mike Drost nog teveel last van de enkel om te kunnen spelen. Zijn positie werd ingevuld door Lars Neuleman, die dit vooral de eerste helft uitstekend deed. Ook zal Teuge Rick Smeets een aantal weken moeten gaan missen door een vervelende enkelblessure opgelopen op de training.
Naast het wegvallen van Mike en Rick was er ook goed nieuws; Marco Bouwmeester is weer fit genoeg om minuten te kunnen maken en zit dan ook voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie. De aansluiting van Tim Berends en Lorenzo Stoppelenburg vanuit de JO-19 zorgde ervoor dat trainer André Wassink genoeg keuzemogelijkheden op de bank had zitten.

Teuge begon aardig aan de wedstrijd en was in het eerste half uur de dominante ploeg. Davy was vanuit een aantal cornerballen gevaarlijk met het hoofd maar veel meer werd er niet gecreëerd. Hierna kwam Excelsior wat beter in de wedstrijd en begon Teuge steeds slordiger te spelen. Uit een van de eerste kansen voor de thuisploeg werd via de binnenkant van de paal de 1-0 binnen geschoten. Deze tussenstand was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Teuge nog wel wat aan de achterstand te doen maar ook in het tweede bedrijf werden er amper kansen gecreërd. Het grootste gevaar kwam via een mooie solo van invaller Marco Bouwmeester. Hij slalomde in de 16 meter langs een aantal verdedigers (zoals alleen hij dat kan) en schoot de bal in de verre hoek. Helaas werd deze poging net door de keeper gepakt.

Na deze opleving zorgde Excelsior via een counter voor de beslissing door de 2-0 binnen te tikken. De dramatische middag was compleet nadat Excelsior er zelfs 3-0 van maakte.

Volgende week speelt Teuge thuis tegen koploper FC Zutphen. De Zutphenaren staan na 2 gewonnen wedstrijden op een doelsaldo van +18. Makkelijk zal het dus niet worden maar zich bij voorbaat gewonnen geven zullen de Teugenaren zeker niet gaan doen.