Eerste overwinning dit seizoen is binnen!

Groep 2 22

5 september 2020 15:00

Scheidsrechter

Schoonhoven, J.

Na een half jaar geen thuiswedstrijd gehad te hebben was daar dan eindelijk weer een wedstrijd op de Dulmer. Door de coronamaatregelen was het af en toe toch wat vreemd en ongemakkelijk maar we zijn blij dat we toch eindelijk weer kunnen voetballen.
Voor de tweede bekerwedstrijd was het vierdeklasser vv VEVO die op bezoek kwam. Beide ploegen hadden hun eerste bekerwedstrijd verloren waardoor een overwinning noodzakelijk was om nog een kans te maken op de volgende ronde.

Door de vele afwezigen (voornamelijk door blessures) was het voor Sjors weer flink puzzelen om de selecties rond te krijgen. Tim en Thomas vanuit de A konden gelukkig aansluiten na hun eigen wedstrijd waardoor uiteindelijk de bank goed genoeg gevuld was. Ook voor de invulling van de posities in de staf blijft het elke week weer zoeken. Helaas zijn we nog steeds hard op zoek naar een verzorger en een grensrechter (mocht iemand nog een gouden tip hiervoor hebben dan horen wij dit graag!). Voor deze wedstrijd waren Sylvia Slijkhuis (verzorgster) en Bas ter Weel (grensrechter) bereid gevonden om deze posities in te vullen.

Daarnaast, na vele jaren als grensrechter en als leider, heeft Hans Hagens besloten om dit seizoen een stapje terug te doen. Erg jammer natuurlijk want het is een fijn mens om er bij te hebben, maar we begrijpen zijn keuze volledig.
Jordy Kamphorst, die door een rugblessure niet kan voetballen zal voorlopig de rol van Hans als leider gaan invullen.

In de eerste helft had Teuge een licht overwicht. Zonder echt grote kansen te creëren controleerde Teuge de wedstrijd. Een geblokt schot van Lukas en een poging van Rick waren de gevaarlijkste momenten deze helft. Daarbij was het af en toe wel oppassen voor de gevaarlijke counters van VEVO. Gescoord werd er niet dus werd er gerust met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft werd goed begonnen vanuit Teugse zijde. Vanuit een corner van Ruben  werd al vrij snel de 1-0 binnen gekopt. Davy torende boven iedereen uit en bezorgde Teuge hiermee de voorsprong. Een paar minuten later was het weer raak. Een schot van Rick werd nog gepareerd waarna Wesley met zijn linkerbeen de rebound benutte. Teuge liet hierna de teugels iets vieren waardoor VEVO nog wel een aantal grote kansen kreeg om de spanning terug te brengen. Paal, lat en een sterk keepende Jesper zorgden ervoor dat de wedstrijd werd beëindigd zonder een tegendoelpunt te incasseren.

De eerste officiële overwinning in bijna een jaar tijd zal zorgen voor het nodige vertrouwen richting de laatste bekerwedstrijd en de start van de competitie. Dinsdagavond speelt Teuge een oefenwedstrijd bij Groen-Wit waar we een aantal oude bekenden gaan tegen komen. Zaterdag gaat Teuge voor de laatste bekerwedstrijd op bezoek bij ESC in Elburg.