Mannen KNVB beker Amateur poule Groep 1 030

24 augustus 2010 20:00

Lueks, H.G.J.

Columbia verslaat Teuge (1-3) (door: Columbia)

Columbia wist ook de tweede bekerwedstrijd in winst om te zetten. In de uitwedstrijd tegen Teuge werd een 1-3 overwinning behaald. Toch was het de thuisploeg die lang de meeste indruk maakte. Fanatiek en elkaar luid coachend was Teuge in de eerste helft minstens gelijkwaardig aan Columbia. Columbia kreeg geen grip op het middenveld waardoor het moeilijk werd om aanvallend veel mogelijkheden te creëren. Pal voor rust werd een voorzet vanaf links door de Columbiaverdediging half geraakt waardoor de bal voor de voeten van een aanvaller van Teuge terechtkwam. Deze speler bepaalde simpel de ruststand op 1-0 voor Teuge.

Gelukkig bleef het onweer aan de noordkant van Teuge hangen waardoor in de tweede helft alleen een enkele bui de grasmat bevochtigde. In de loop van de tweede helft wisselden beide trainers een aantal manschappen. Dat leek vooral de thuisploeg minder te maken terwijl gelijktijdig Columbia grip op de partij kreeg. Nadat eerst de goalie van Teuge nog een goede redding had verricht was het Alwin van Duren die een afgeslagen voorzet van buiten de 16 op zijn pantoffel nam en daarmee de gelijkmaker liet aanteken. Beide ploegen kregen daarna nog kansjes op de overwinning. Een bal op de lat bij Teuge was de opmaat voor het doelpunt dat een minuut later viel. Een lange bal gleed op het gladde grasmat door en de uitkomende keeper miste. Attent en rustig benutte Joey Koopman deze gelegenheid en zette daarmee zijn ploeg op voorsprong. Vlak voor tijd kwam op rechts Stefan Derksen in vrije positie aan de bal. Nadat hij naar zijn linkerbeen was gedraaid schoot Stefan de bal via een verdediger met een boog over de doelman van Teuge en bepaalde de eindstand op 1-3.

bron: voetbaloost.nl