3 - 2

SP Teuge 2

3e klasse C

21 september 2019 12:30

Teuge 2 verloor vandaag onnodig van DVS 4 dat vorig seizoen nog reserve 2e klasse speelde. DVS 4 oogt als een vriendenteam met een paar uitstekende voetballers die duidelijk hoger hebben gespeeld. Toch was Teuge 2 de eerste helft De betere ploeg en had het al na een kwartier via Twan op voorsprong moeten komen, echter de keeper van DVS redde bekwaam. Rick kwam een aantak keren goed door op rechts, maar zijn voorzetten werden niet altijd op waarde geschat. Ook Romano aan de andere kant was regelmatig gevaarlijk, maar gescoord werd er niet uit die aanvallen. In de 43e minuut was het wel raak toen Carlos een voorzet van Rick bij de 2e paal binnengleed. DVS probeerde de hele eerste helft met veel snelheid voorin achter de verdediging van Teuge 2 te komen, maar werd sporadisch echt gevaarlijk. In de rust werd door de trainer gehamerd op vaste afspraken, maar dat valt natuurlijk niet mee doordat er 3 vaste waardes van vorig seizoen, naar het eerste door zijn geschoven en er met Ron, Arno, Frank, Erik en Jordy de nodige ervaring miste. De jonkies doen hun best, maar ontdekken dat op dit niveau foutjes sneller worden afgestraft. In de 50e minuut werd er zo'n fout gemaakt toen er door het midden uitverdedigd werd met de 1-1 tot gevolg. DVS 4 werd sterker onder leiding van de goede nr 4 die daar nog niet zo lang geleden in het eerste had gespeeld. Toch kwam Teuge via Rick op 2-1 na een goede assist van Pascal. In de 80e minuut werd een crosspass verkeerd ingeschat en de speler van DVS maakte de goal van zijn leven door de bal vanaf de zijlijn in de kruising te schieten. 2-2 was de terechte eindstand geweest, echter het lot besliste anders. Balverlies op het middenveld na een al dan niet overtreding van DVS werd onmiddelijk afgestraft en de 3-2 voor DVS 4 was een feit. Carlos schoot kort voor tijd nog een vrije trap vlak langs de kruising, maar dat was het ook. Les van vandaag: In deze sterke klasse op de Veluwe worden in tegenstelling tot de afgelopen jaren foutjes sneller afgestraft, omdat er simpelweg meer spelers in lopen  die op hoog niveau hebben gevoetbald.