Teuge 2 wint met 1-0 van nummer 3 Lunteren 2 en stijgt naar de 4e plaats.

3e klasse C

16 november 2019 12:30

Scheidsrechter

Hoek, G.J. ter

Teuge 2 won vandaag ook zijn  vijfde wedstrijd op rij dankzij een fantastische wedstrijdinstelling, goede organisatie en een topkeeper.
Beide ploegen lieten bij vlagen heel goed voetbal zien en verzuimden beide om de score hoger uit te laten vallen.
Teuge 2 startte met 11 eigen spelers en had wegens het ontbreken van Arno, Pascal, Twan, Max en Rens, van Teuge 1 Lucas en Tristan op de bank en kleine Hemeltjen in de kleren achter de hand. Vlak voor de wedstrijd bleken ook Berend en Sven niet inzetbaar, dus startte alleskunner Ron na slechts 1 training in twee maanden gewoon in de spits en hield dit 70 minuten vol voordat hij werd afgelost door Lucas. Lunteren startte met 3 spelers van Lunteren 1 in de basis en met name nummer 8 Max Degenaar liet zien geweldig te kunnen voetballen.
Toch was het Teuge 2 dat vanaf de aftrap hoog druk zette, hetgeen resulteerde in de 1-0 door Rick, die attent reageerde toen de keeper van Lunteren wilde doordraaien op een terugspeelbal en deze wilde doorpassen. Daarna ontspon zich zoals gezegd een prachtige wedstrijd, waarbij Lunteren onder leiding van nummer 7 en 8 trachtte het spel naar zich toe te trekken. Het middenveld van Teuge 2 met John, Niek en Carlos bleef echter goed overeind en schakelde goed om van balverlies tegenstander naar eigen balbezit. Romano, Ron en in de eerste helft met name Rick waren constant gevaarlijk in de omschakeling en creerden de nodige kansen die stuk voor stuk niet benut werden of gered werden door de prima keeper van Lunteren. Ook Lunteren kreeg zijn kansen, iets minder dan Teuge, maar zeker zo gevaarlijk, maar altijd was er de solide verdediging van Teuge 2 die weer stond als een huis. Een keer was Lunteren er net voor rust via een mooie combinatie door en kwam 1 op 1 met Jesper, die fantastisch redde met zijn voet.
Ook de tweede helft was mooi om te zien van beide zijden, en ook hierin waren er kansen over en weer. Rick en de ingevallen Lucas konden beide twee keer scoren, maar beide verzuimden de wedstrijd op slot te gooien. Vijf minuten voor tijd kreeg Lunteren in de 1op1 de 100% kans om de op basis van voetbal, niet van kansen, de verdiende gelijkmaker te scoren, maar weer was het uitblinker Jesper die de nul hield door goed te blijven kijken en de lob onschadelijk te maken.
Beide begeleidingsteams dronken na afloop gezamenlijk een drankje en keken nuchter en positief terug op de mooie wedstrijd die ze vandaag gezien hadden. Twee verschillende speelstijlen, geen gele of rode kaarten en respect voor elkaar, zoals het hoort op dit niveau!