Teuge 2 wint de belangrijke eerste wedstrijd na de winterstop.

Assist: Sven de Vree

3e klasse C

1 februari 2020 12:30

Marcel Heimgartner

Teuge 2 won vandaag met 2-1 van de ervaren mannen van DVS. De wind stond vandaag strak over het veld en Teuge koos er voor om met wind mee te starten en onmiddelijk druk op DVS te zetten. Dit resulteerde in de 1-0 binnen twee minuten. De keeper van DVS  was duidelijk nog niet warm na zijn warming up van maximaal 5 minuten en gaf een cadeautje weg dat John met liefde uitpakte bij de 2e paal. Teuge trachtte onmiddelijk door te drukken en na 12 minuten maakte Rick de 2-0 op aangeven van de steeds beter wordende Sven de V de 2-0, wederom na een vooractie en pass van de jonge Sven S. Bijna een identieke goal als vorige week tegen  ESC, alleen nu met de voet afgerond.  Leuk om te zien dat trainen op tweebenigheid  en vaste patronen loont al is het niet altijd leuk.
Teuge vergat door te drukken, misschien ook wel doordat DVS wat beter georganiseerd ging staan. DVS was de eerste helft met name gevaarlijk als hun aanvoerder aan de bal kwam. Prachtig om te zien hoe zo'n man nog steeds kan voetballen, trouwens net als een aantal andere oud 1e elftalspelers aan de zijde van DVS. Die hebben echt op voetbal gezeten zou René van der Gijp zeggen.
In de rust moest Sven S er noodgedwongen af na een vervelende overtreding van de linksback van DVS en ook de goed spelende Janay ging er af voor Bas die speelminuten op moest doen.
DVS zette aan met de wind in de rug in de tweede helft en Teuge kreeg het moeilijk. In de 65e minuut scoorden zij de verdiende aansluitingstreffer en Teuge moest nog verder terug omdat hun rechtsbuiten en hun aanvoerder steeds dieper gingen spelen. De trainer greep in en wisselde de niet geheel wedstrijdfitte Carlos voor leeggespeelde Sven de V en Arno voor de prima spelende Tristan. De van een langdurige blessure terugkomende Arno pakte de rechtsbuiten op, Ron de aanvoerder van DVS en Teuge speelde de wedstrijd uit zonder nog in de problemen te komen. Uitblinkers aan Teuge zijde waren Jesper en Jordy die nog steeds op vrijdag niet weet of hij uit of thuis speelt en tegen wie. Welke positie hij achterin speelt maakt hem niet ook uit, als hij maar lekker kan voetballen. Vandaag had hij de nodige intersepties, crosspasses en werd zelfs twee of drie keer gesignaleerd op de helft van de tegenstander. En over Jesper is al zo vaak geschreven dat hij voor dit niveau echt een topkeeper is en dat bewijst hij elke week en ook vandaag was hij weer top.
Het was vandaag niet mooi, niet altijd goed, maar we pakken wel drie punten in de eerste wedstrijd na de winter en uiteindelijk telt dat en de rest vergeten we snel. Goed gedaan mannen en dame.