Teuge 2 wint ook zijn 3e wedstrijd na de winterstop en behoudt de derde plaats.

3e klasse C

15 februari 2020 12:30

M. (Mustafa) Arslan

Het was schrapen vandaag bij Teuge 1 en 2 voor wat betreft aanwezige en inzetbare spelers. Gelukkig was de jeugd bereid om bij te springen en kwamen beide trainers er wat betreft verdeling van spelers uit.
Teuge 2 kwam flitsend uit de startblokken en kreeg binnen 7 minuten drie 100% kansen. In de 2e minuut raakte Roy de kruising na goed doorkoppen van Rick en kort daarna faalden zo wel Roy als Rick alleen voor de keeper. Teuge 2 nam iets gas terug en RDC 2 kwam met wind mee beter in de wedstrijd. De aansluiting tussen de linies was niet goed,  waardoor het veld te lang was. RDC had een aantal spelers die prima in deze ruimtes uit de voeten kunnen en de rest van de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig.
Na de rust werd RDC vastgezet op eigen helft en kwam er bijna niet meer vanaf. In de 50e minuut viel de 1-0 uit een corner van Romano door een eigen goal van RDC. Teuge 2 rook bloed en drukte meteen door. Rick maakte in de 53e minuut vanuit een penalty de 2-0 en de wedstrijd was gespeeld. Arno kwam voor Gerwin die door moest naar Teuge 1 en Teuge 2 bleef aandringen, maar was slordig in de eindpass.
Tot de 66e minuut aanbrak. Teuge 2 speelde een soort positiespel in hoog tempo binnen de 16 meter RDC. De bal ging razendsnel van voet naar voet en Sven was het die uiteindelijk afdrukte en de 3-0 op het scorebord zette, wederom op aangeven van Romano. Zelfs de tegenstander applaudiseerde, zo mooi was de aanval en de goal.
Toen we dachten dat we alles gezien hadden deze middag en de wedstrijd als een nachtkaars uitging, dacht Roy daar anders over. De bal kwam via Romano bij hem aan de buitenkant terecht. De bal stuitte iets op en zonder zich te bedenken joeg hij de bal van zeker 30 meter afstand strak in de verre kruising. Een wereldgoal die je nooit meer maakt, lekker hoor Roy. Kort daarna floot de uitstekend leidende scheidsrechter Arslan voor het einde. RDC 2 speelde vanmiddag een.prima wedstrijd, maar Teuge 2 was op de cruciale momenten net wat trefzekerder.
We zijn deze eerste drie wedstrijden na de winterstop goed doorgekomen, ondanks de magere personele bezetting en wijzigingen in de spelersgroep . Niek en Frank naar Teuge 1, Lars moet geopereerd worden, blessure van Sven de V, Max op stage en daarbij de nodige vakantieperikelen waardoor we vandaag en vorige week Ron en Rens misten.
De komende weken nemen we even gas terug en maken we ons op voor 8 mooie wedstrijden tegen stuk voor stuk goede tegenstanders die ons allemaal van  de derde plaats af willen stoten. Ik kijk er nu al naar uit en we zullen onze huid duur verkopen.
PS Voor de liefhebbers: De whisky was the Balvenie DoubleWood 12 jaar oud.