3e klasse C

9 november 2019 12:30

M. (Marco) Verduin

De coach had aangegeven dat het accent vandaag nog meer op het voetbal moest liggen en het laten lopen van de bal ipv alleen maar hard te werken. Die opdracht werd bij vlagen goed uitgevoerd, alleen het baltempo was te laag zoals dat tegenwoordig op TV heet.
RDC stond goed in de organisatie en Teuge 2 was niet creatief genoeg om snel op voorsprong te komen. In de 35e minuut schoot Berend daarom maar eens van afstand en zijn onderweg aangeraakte bal ging via de rug van een verdediger over de keeper in de kruising.  De ban was gebroken en Teuge 2 drukte na twee omzettingen onmiddellijk door. Niek ging achterin centraal spelen om de opbouw beter en sneller te laten  verlopen en alleskunner Frank nam de plaats van Niek op het middenveld in om meer druk te hebben op de tweede bal. RDC 2 moest terug en in de 37e minuut scoorde de prima spelende Sven zijn eerste competitiegoal. In de 41e minuut maakte Berend op aangeven van Rick de 0-3 en de wedstrijd was gespeeld.
Jordy en Sven gingen er in de rust af voor Max en Romano en even later moest ook John naar de kant voor Rens. Uiteraard werd het door die wissels iets slordiger, maar echt grote kansen kreeg RDC 2 niet. De verdediging stond weer als een huis en als er dan toch iemand doorheen glipt staat daar onze topkeeper Jesper nog altijd, die vandaag voor de tweede keer de nul hield. In de 68e minuut kreeg Rick de beloning voor zijn constante optreden van de laatste weken, door op goed aangeven van Berend de 0-4 te maken. Carlos liet vandaag zien dat hij tussen de linies van grote waarde voor Teuge 2 kan zijn, door simpel het spel te verleggen/verdelen zonder al te veel in de duels te komen. In de 80e minuut werd de moegestreden Berend vervangen voor de nog steeds niet geheel fitte Twan en werd wedstrijd rustig uitgespeeld.