Teuge 2 verliest met 1-0 van Lunteren 2, maar blijft derde.

1 - 0

SP Teuge 2

3e klasse C

7 maart 2020 12:00

Net als de vorige wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en was het niveau bij vlagen goed te noemen. Lunteren 2 met meer individuele kwaliteit en Teuge 2 in een strakke organisatie en een vaste speelwijze met elke week een andere uitbinker. Alle ingrediënten dus voor wederom een mooie wedstrijd, zeker omdat beide begeleidingsteams ook heel respectvol met elkaar omgingen zoals dat hoort op dit niveau. Helaas was er vandaag een dissonant en dat was de scheidsrechter van vandaag.  De heer van Omme, tevens grensrechter van Lunteren 1,  was duidelijk van plan zijn eigen wedstrijd te fluiten en vooral Teuge 2 niet te laten winnen. Dat is gelukt na een onterecht gegeven vrije trap in de 70e minuut, waaruit Lunteren 2 scoorde. De Engelsen hebben hier een mooi woord voor, pathetic (zielig). Dat is veel erger dan partijdig. Als beide teams en zelfs de spelers van je eigen team ((Lunteren 1) je schandalig vinden fluiten en gedragen, dan zegt dat genoeg.
Beide teams konden vandaag winnen en hebben daarvoor de kansen gehad. Sven raakte in de 6e minuut de paal uit een vrije trap, na een schandalige overtreding op de achillespees van Rick die later daarvoor gewisseld moest worden. Geen geel of rood volgens de scheids, want het was pas de eerste overtreding! In de 26e minuut speelde Teuge 2 een counter goed uit, en redde de keeper van Lunteren bekwaam voor Roy kon scoren. Ook een kopbal van Teuge 2 werd van de lijn gehaald door de wakkere laatste man van Lunteren, dus mogelijkheden voldoende om de score te openen. Sven werd nog een keer afgezaagd op randje 16, maar dat werd spontaan weggewuifd door de scheidsrechter. Lunteren was vooral gevaarlijk als nummer 8 en 11 aan de bal kwamen en dan met name met schoten uit de 2e lijn. 0-0 was de terechte ruststand,  al had Teuge 2 de betere kansen gehad.
Na rust besloot de heer van Omme nog meer zijn stempel op de wedstrijd te drukken, hetgeen resulteerde in de 1-0 voor Lunteren. Roy schoot net voor de eigen 16 meter de bal weg en de speler van Lunteren schoot tegelijkertijd tegen zijn voet. Vrije trap volgens de scheidsrechter, die netjes werd afgerond door de middenvelder van Lunteren. In het vervolg van de wedstrijd werd duidelijk dat Teuge 2 nooit meer zou scoren, al drong het wel aan. Jesper werd op schandalige wijze uit de wedstrijd getrapt door een speler van Lunteren en moest gewisseld worden voor Bram. Gelukkig werd hij bekwaam verzorgd door de verzorger van Lunteren 1, onze dank daarvoor. Scheidsrechter van Omme vond dat er geen sprake was van een overtreding en liet gewoon doorspelen zonder een kaart trekken of de speler van Lunteren er uit te sturen. Zijn spelers van Lunteren 1 die achter ons stonden waren gelukkig een andere mening toegedaan, want anders zou je denken dat dit de norm is binnen een nette vereniging als Lunteren!
Nadat Bram Jesper in de goal had vervangen, kopte Romano nog goed in na een aanval van Teuge 2, maar wederom redde de laatste man op de doellijn de inzet. Teuge 2 kreeg in de laatste minuut van de speeltijd nog een corner, maar mocht die niet meer nemen, want tijd is tijd hè zei scheidsrechter van Ommen.  Gelukkig kon Gerwin als echte aanvoerder iedereen weghouden bij de scheidsrechter anders was het absoluut uit de hand gelopen en aansluitend zochten de spelers Teuge 2 boos en teleurgesteld de kleedkamer op. Verliezen van dit Lunteren kan en is best acceptabel, omdat ze zoals eerder in het verslag beschreven meer individuele kwaliteit en klasse hebben dan ons, maar niet op deze wijze.
De trainer van Teuge 2 heeft in zijn hele leven als voetballer en als trainer slechts twee keer een scheidsrechter na afloop van een wedstrijd geen hand gegeven en vandaag was helaas de tweede keer.
De teamschotels en de biertjes in het clubhuis lieten zien dat de teamspirit nog volop aanwezig is en zelfs de Tokara Elgin Sauvignon Blanc 2018 reserve  bij de  gourmet smaakte uitstekend, omdat de trainer zag dat het wel goed zit met zijn team. Deze week gaan we kijken hoe het er voorstaat met de  blessures van  Jesper, Sven en Rick en wacht zaterdag CSV dat altijd van ons wil winnen, omdat een deel van de spelers een Teuge verleden heeft.