Teuge 2 pakt de eerste 3 punten en verlaat de onderste plaats.

EFC '58 2

3e klasse C

12 oktober 2019 12:30

IJsendorn, A.C.M.

Teuge 2 moest vandaag winnen en won van een prima voetballend jeugdig EFC 2. Voor het eerst deze competitie had de coach de luxe van keuzes kunnen maken en kwaliteit voor kwaliteit kunnen wisselen. Ron speelde zijn eerste wedstrijd na zijn enkelblessure uit de voorbereiding en deed dit op zijn Ron's met veel inzet, power en passie. Ook Arno startte voor het eerst in de basis speelde een prima eerste helft. John was weer 100% fit en groeide uit tot de uitblinker van vandaag.
Teuge 2 had de eerste helft het initiatief en kwam terecht op 1-0 door Ron na goed doorkopppen van Pascal, uit een goede corner van de prima spelende Romano. Daarna hadden we een aantal mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar het lukte net als voorgaande wedstrijden Pascal nog niet om de lijn van de afgelopen twee jaar door te trekken. Net voor rust ging hij er uit en ook Niek kon met een vervelende blessure de eerste helft niet volmaken. Janay verving Niek en Twan kwam er bij op het middenveld.
In de tweede helft werd EFC 2 werd sterker en met name de ingevallen linksbuiten bezorgde ons handen vol werk. In de 48e minuut kon EFC 2 langszij komen dankzij een communicatie stoornis bij Teuge 2. In de 20 minuten daarna voetbalde EFC 2 goed en probeerde meteen door te drukken. Jesper maakte in die fase zijn foutje van net na rust goed, door de linksbuiten in een 1 op 1 het scoren te beletten. Onder aanvoering van ouderwets bikkelende Gerwin en de voor Arno ingevallen niet geheel fitte Frank bleef Teuge 2 overeind en scoorde het uit een omschakelmoment de 2-1. Rick behield goed het overzicht na een prachtige steekpass van John en punterde alleen voor de keeper de winnende goal binnen. EFC 2 zette nogmaals aan maar werd niet echt meer gevaarlijk. Teuge 2 had vanuit de omschakeling nog een paar aardige mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien en moet daar zuiniger mee om leren gaan. Donderdag oefenen we tegen Voorst 1 en kunnen de spelers die vandaag minder of niet hebben gespeeld weer vol aan de bak.