Schalkhaar JO11-2

2e klasse 14

6 april 2019 9:00

Stan Klein Kalvenhaar

Vandaag thuis tegen Schalkhaar. We staan op een gedeelde 2e plek met dezelfde punten uit 5 wedstrijden. Kunnen we vandaag de opgaande lijn voortzetten?

Vanaf begin wedstrijd gaat het gelijk op en dat blijft zo de hele wedstrijd. Vanaf beide helften is er veel strijd en druk. Helaas is Schalkhaar net wat feller in de individuele duels en zijn de voorzetten net wat scherper. Het is een mooi pot voetbal om te zien. Ondanks het goede keeperswerk van Luca, stofzuiger Wessel, bikkel Cas, flyer Lex en rots in de branding Lars staan we staan we in de rust 0-3 achter. Het is bijna 1-3, maar een handsbal zorgt ervoor dat de bal er niet in gaat. De penalty wordt door Leah in de linkerhoek geschoten, maar de keeper tikt hem er nog net uit.

Na de rust trekt Yannick de bal vanaf de rechterzijkant voor op Thom. Een tackel brengt hem uit evenwicht en Thom mag zelf de vrije trap nemen. En hoe! Als een kanonskogel gaat de bal er in 1-3! Er wordt steeds meer gevoetbald op de helft van Schalkhaar, maar door een diepe pas en een fraaie goal wordt de achterstand toch weer drie doelpunten. Siemen heeft pech door een harde bal tegen zijn hoofd. Een blijvend rood oor is de voorlopig getaxeerde schade.
Het wordt nog 2-4 door de mooiste goal van de wedstrijd. Leon schuift zijn been uit en wipt de bal over de keeper. Het publiek is helemaal euforisch. De zeer goed fluitende scheidsrechter maakt een eind aan de wedstrijd. We zijn op waarde geklopt, maar kunnen met opgeheven hoofd terugkijken.