3 - 6

SP Teuge JO11-2JM

2e klasse 14

11 mei 2019 9:15

Vandaag hebben de ouders Vipplaatsen in het zonnetje, met helicopterview op de prachtige voetbalvelden van UD. We beginnen sterk en zetten de derde ploeg op de ranglijst direct onder druk. Cas schiet net boven de kruising en Leah volgt met een hard schot. De bal gaat verder van Leon naar Lex en zo staat er 0-1 op het scorebord. Zo snel als bij Liverpool tegen Barca volgt het volgende doelpunt. Wessel tikt naar Leah, Leah weet Siemen te vinden en de 0-2 is een feit.

Achterin staat het ook lekker en wordt de aanval vaak opgebouwd van achteren i.p.v. de lange bal naar voren. De beginopstelling heeft een mooie as met Lars, Leon, en Niels op het goal. Wat speelt Teuge sterk in de eerste kwart! Echter door een inschattingsfoutje op een lange bal, wordt het 1-2. Niet snel daarna gaat de bal van Leon naar Wessel. Hij maakt een mooie kapbeweging en probeert het dit keer zelf. Een snoeihard schot, onhoudbaar voor de keeper. Zo beginnen we de tweede kwart met een 1-3 voorsprong.

In de tweede kwart heeft Niels een engeltje op de paal en de lat. UD is gevaarlijk en je ziet het van een kilometer ver aankomen; Het wordt 2-3. De spanning stijgt en op sommige momenten wordt al de vergelijking met Ajax tegen de Spurs gemaakt, hetgeen erg gevoelig blijkt op de Viptribune.

In de derde kwart laat Teuge zich gelijk van de mooie kant zien. Thom schiet op de lat. Siemen verovert de bal terug en speelt vervolgens een aantal spelers uit. Op het laatste moment ziet hij Yannick vrijstaan en speelt nog af. Yannick kan eenvoudig intikken naar de 2-4. In de laatste kwart duelleert Cas een tijdje met Goliath en weet ver door te dringen. Wessel laat nog even zien hoe je de bal vanuit de lucht in één keer stillegt, Leah blijft de tegenstanders dollen en Leon speelt ook een dijk van een wedstrijd. Er volgen nog twee rommelgoals aan beide kanten. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd zoals deze begon, met een treffer van Lex. En wat voor één! Diagonaal vanaf de rechterkant poeiert hij de eindstand naar 3-6.