Anne Albers (kopbal)
50'

Vrouwen Zaterdag (najaar), DA1, 4e klasse H

17 september 2011 14:00

Vandaag was het een heerlijk voetbal weertje vooral niet te warm dus wat dat betreft moest het vandaag goedkomen. We gingen deze zaterdag op bezoek bij ZVV '56 met maar 13 speelsters. Vorig seizoen zaten deze meiden ook bij ons in de competitie dus we wisten wel iets over deze club maar we al vernomen dat er wisselingen in hun team hadden plaats gevonden. Na het omkleden en het wel beroemde praatje van de coaches dat er vandaag vooral zelf gevoetbald moest worden begonnen we met de warming-up. De scheids kwam al naar het veld dus we dachten die gaat zeer op tijd beginnen maar niks was minder waar en helaas mocht Esther niet deelnemen aan deze wedstrijd ivm een verlopen spelerspas. Gelukkig konden we de 2e helft genieten van ons jong talent uit de C1 Nienke Hemeltjen omdat de C1 bij de buurtjes aan het voetballen waren. Nu was het dan toch 14.00 uur en de scheids liet de wedstrijd beginnen. De bal werd heerlijk rond gespeeld en zo konden we lekker in de wedstrijd komen. Dit resulteerde ook na 5 minuten al in een cornerbal, genomen door Marijke en het was onze Anne die de 0-1 op het scorebord liet zien. Het spel golfde heen en weer en het werd een geweldige eerste helft met kansen voor beide ploegen. In de 15e minuut was Bente dicht bij de 0-2 maar helaas ging de bal net naast. Na een half uur spelen moesten we Jennifer D wisselen en kwam onze topper Carina op het veld om de tegenstander helemaal gek te maken. Ook onze keepster Jennifer stond in de 38e minuut weer goed opgesteld en kon zo de gelijkmaker wegpoetsen. Oona kreeg in de 40e minuut nog een prima kans maar ook deze mocht niet binnen de palen vallen. Voor rust nog even aanzetten en op zoek naar de 0-2 en het was Marijke die met een geweldig schot(uhm) de bal binnen schoot. Na bijna een uur gespeeld te hebben besloot de scheids toch maar eens aan de thee te gaan en zo konden we met een 0-2 voorsprong naar de kleedkamer. In de rust de 2e wissel, Nienke kwam in het veld voor Bente. Vol goeie moed begonnen we weer aan de 2e helft maar het bleek dat de benen toch wat zwaarder waren geworden en liep het niet meer zo soepel als in de 1e helft. Onze laatste vrouw Conny moet even een moment gedacht hebben dat ze in de spits stond want ze zette Jennifer op het verkeerde been en de 1-2 was een feit. Bal in de midden, hoofdjes omhoog en de draad weer proberen op te pakken. Alyssa kon nog een mooie pass geven op Anne die op volle vaart naar het doel stoof maar de tegenstander kon nog net de bal voor haar voet wegtikken. In deze fase van de wedstrijd hadden we het zwaar en ZVV zette steeds meer druk op ons. Onze verdediging stond als een huis en zo konden we de aanvallen van ZVV prima opvangen. Oona moest het strijdtoneel in het laatste kwartier helaas ook verlaten waardoor Jennifer D nog een kwartiertje in moest vallen.  In de laatste minuten was het ZVV die nog de beste kans van deze helft had maar Suzanne kon deze nog net wegschieten voor de doellijn. Ook deze helft kon de scheids er nog geen genoeg van krijgen of misschien hoopte hij stiekem wel op de gelijkmaker maar weer na 55 minuten gespeeld te hebben blies hij op zijn fluit voor het einde van deze wedstrijd en onze eerste 3 punten van de cmpetitie waren een feit !!!!