Bekeravontuur Teuge 4 krijgt vervolg na zege

Groen Wit '62 4

Groep 1 SR2

20 oktober 2018 14:30

Wim Slijkhuis

Afgelopen zaterdag speelde Teuge 4 de tweede ronde van de beker. Competitiegenoot Groen Wit 4 kwam op bezoek op de Dulmer. Deze jonge ploeg wist lang gelijke tred te houden, maar moest uiteindelijk ook zijn meerdere erkennen. Teuge 4 bekert verder en mag in december het opnemen tegen een nog onbekende tegenstander. De kortste weg naar Europa ligt nog open.

Waar het aan lag, geen idee. Maar de eerste helft was niet best. De ploeg uit Apeldoorn was fit en had snelheid op de verdedigingsflank waardoor ze lang hun defensieve taken konden opbrengen. Was het even wennen dat er op het hoofdveld gespeeld werd? Was het wennen aan het kunstgras? Bij rust waren er nog geen doelpunten gevallen en waren er weinig kansen voor beide doelen te noteren geweest. Tijd voor de reserves om zich op te warmen.

Na rust werd het verschil gemaakt. Topscoorder Prijs was binnen de lijnen gekomen en liet zich gelden. Hij werd mooi vrij gespeeld en wist met een droge schuiver de doelman te passeren voor de 1-0. Groen Wit deed niet veel later wat terug. De bal werd niet lekker uitverdedigd en Teuge werd verrast in de omschakeling. Trekbal van de rechterkant en de inkomende spits liep de bal binnen voor de gelijkmaker. Daarna zette Jasper even orde op zaken. Hij begon aan een solo en slalomde langs 6 of 7 verdedigers. Met een afgezakte sok en een verloren scheenbeschermer prikte hij de bal achter de doelman: 2-1. De mooiste aanval moest toen nog komen. Niet lang na dé solo, viel de 3-1 en de genadeklap. Ingooi op rechts, inspeelbal naar Prijs, hij houdt de bal even bij zich onder de noppen van zijn rechterschoen, met een hakje door naar de op links geheel vrijstaande Jasper. Hij haalt uit, raakt de bal slecht, maar goed genoeg voor een doelpunt!

Als kers op de taart wist Hans Veldwijk in de slotseconde ook te scoren. Met zijn loopvermogen duikt hij regelmatig op in de zestien van de tegenstander en creëert zo mogelijkheden voor zichzelf. Koppel dit aan een portie doorzettingvermogen en het vertelt al bijna het verhaal van zijn doelpunt. De bal viel tussen de verdediging en de keeper. Hans zette aan en was als eerste bij de bal. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij de bal onder de lat te rossen. Daarna viel Hans neer met kramp en floot de scheidsrechter voor het laatst. Niet erg goed gespeeld, toch 4-1 gewonnen. Waarschijnlijk medio december de volgende ronde van de beker.