10 - 0

SP Teuge JO13-2JM

D-Pupillen (najaar), D2, 3e klasse 21

10 september 2011 10:00

Er zijn van die dagen dat je van te voren hoopt dat er een goed resultaat komt uit een wedstrijd, terwijl je eigenlijk wel weet dat dat niet gaat lukken. Zaterdag was de openingswedstrijd van de competitie voor ons tegen de D2 van SV Twello. Er was gedurende de week slecht getraind, dit kwam ook door de weerstomstandigheden, en de mogelijkheden van trainen. Het was een zwoele dag, we kleedden ons sloom om, we stonden laat op het veld, en de warming up was gewoon slecht. Tot mijn verbazing kwamen we goed uit de startblokken, en waren de eerste 10 minuten heer en meester. Er werd goed gecombineerd, en er kwamen enkele goede kansen. De 1-0 na een kwartier was eigenlijk de eerste tegenaanval. De 2-0 was ook niet verdiend, en ik moet zeggen dat voor mijn gevoel op dat moment, ik nog dacht dat het wel goed zou komen. Maar net voor rust viel de 3-0. Gezien de kansen had het net zo goed 3-3 kunnen staan. Door de coaches werd er in de rust ingesproken op de spelers om de eerste helft maar te vergeten, en weer opnieuw te beginnen . De 4-0 net na de rust was de nekslag, en vanaf toen werd niet alleen de eerste helft vergeten, maar alles werd vergeten. Hoe we moesten aanvallen, hoe te staan in de verdediging, en hoe we moeten combineren. En het ergste, er was geen enkele inzet meer, we werden als makke schapen afgestraft. Een volledig afstraffing volgde. Het werd een vernedering van 10-0. Niet op basis van kwaliteit, maar op basis van inzet. Het ergste was nog dat er een speler, waarvan ik vond dat deze de afgelopen wedstrijden zeer veel inzet had getoond, vond dat Twello er nog maar een in moest schieten, omdat het dan dezelfde uitslag had als Nederland-San Marino. Sorry maar dan zakt me de broek af. Wij zijn als coaches zwaar teleurgesteld. Kijk voetbal is plezier maken, maar ik vind dat we van jullie wel kunnen verwachten dat je je inzet voor en tijdens de wedstrijd. Beginnend ook bij een goede inzet tijdens de training. Zaterdag is er een kans op revanche, tegen Robur D4. Hopelijk was dit een eenmalig iets, anders wordt het een moeilijk seizoen.