Jeroen Prijs (schot)
Erik Prins (schot)

5e klasse 12

6 oktober 2018 15:00

Vorig jaar was Victoria Boys lange tijd bovenaan te vinden. Pas op de laatste paar speeldagen werden zij op de ranglijst gepasseerd en liepen zij het kampioenschap mis. In de krakende vrieskou legde Teuge 4 destijds geen beste wedstrijd op de kunstgrasmat. Er werd met liefst 6-0 verloren. Hoe anders was het dit seizoen?

Onder een stralende zon werd er geklaagd over hoe warm het wel niet was op het plastic veld van de Apeldoorners. Teuge was de baas. Van begin tot het einde. In het begin wisten de gastheren nog redelijk gelijke tred te houden. Voor de rust ging het aanvalsspel van Teuge soms te snel voor de verdedigers en grensrechter van Vic. Boys. In pure paniek gooide hij af en toe lukraak de vlag omhoog. Een keer wist de scheidsrechter wel beter en keurde het doelpunt wél goed, de andere keer ging hij op het advies van de man met de vlag af en keurde onterecht een goal af. Desondanks leidde Teuge 4 bij rust met 1-3.

Na de rust richtte Victoria Boys zich nog even op. Ze probeerden via hun spelbepalende middenvelder met knotje wat aanvallen op te zetten. Loopwonder Hans Veldwijk wist de beste man het voetballen nagenoeg 90 minuten onmogelijk te maken. Als de bal toch nog ingespeeld kreeg tot aan de spits, dan kreeg deze te maken met Joran. Deze man beschikt over een fantastisch wapen: een uitschuifbeen. Als je als spits tegenover hem staat, heb je geen leuke middag. Het was dan ook geen verrassing dat de spits zelf om een wissel vrieg in de rust.

Na de 1-4 van Kees Kievit was het verzet definitief gebroken. De ene steekbal werd gevolgd door de ander. Een daarvan wist de voet van Jeroen Prijs te bereiken. Er werd niet gevlag en dus ook niet gefloten. Prijs keek even wat de keeper deed, schoof het leer erlangs en scoorde de 5e treffer. Prins plaatste de kers op de taart door in de laatste minuten nog stiekem twee goaltjes mee te pikken. Komende zaterdag wacht EZC op de Dulmer. De week daarna spelen we weer thuis tegen Groen WIt, maar dan wel voor de beker. Nieuwgierig geworden? Kom gewoon eens kijken: 14.30 uur.