Teuge 5 herpakt zich en wint een punt in Deventer (3-3)

6e klasse 15

16 februari 2019 15:00

Scheidsrechter

Dhr. Hoven

Er zijn weinig dingen mooier in de sport dan een goede comeback. Het zijn wedstrijden die je lang bijblijven. "Weet je nog dat we dik achterstonden en toch nog wonnen?" Het zijn het soort wedstrijden waar nog lang over nagepraat wordt en jaren later nog steeds aan gerefereerd wordt. RDC 5 -Teuge 5 was bijna zo'n wedstrijd geworden.
Bijna...

In de eerste twintig minuten bakte Teuge er bijzonder weinig van. Het heerlijke lentezonnetje inspireerde de mannen van speler/leider Hennie van Lohuijzen niet tot grootste daden. Veel fouten, veel gemopper, veel irritaties en weinig goed voetbal. Dat veranderde langzaam na een dik half uur spelen. Teuge wist twee dikke kansen niet te benutten (beide keren was het Erwin die de kans vakkundig om zeep hielp) en liet het zo na al een voorschot te nemen op de prima tweede helft die zou volgen. Nog een smet op de 1e helft; de blessure van Rob Hagen. Bij een duel waarbij hij de bal wilde blokken, klapte zijn enkel dubbel. Bij nader onderzoek in het ziekenhuis bleek zijn enkelband een flinke opdonder gehad te hebben. Succes met het herstel de komende weken, Rob!

In de tweede helft was het bijna alleen maar Teuge dat het spelbeeld bepaalde. De tegenstander werd tegen de eigen zestien aangedrukt en Teuge wist met aardige combinaties de vrije man te vinden. Een van deze combinaties resulteerde in een volledig vrijstaande Harry op de rand van het penaltygebied. De aanvoerder van dienst bedacht zich geen moment en liet een onbedaarlijk hard schot los. Deze was de bonkige doelman in fluorescerend oranje te machtig en de Anschlußtreffer was een feit.

Uit een van de vele hoekschoppen zou de verdiende gelijkmaker binnengetikt worden. De bal werd voor de verandering eens laag bij de eerste paal ingebracht waar Erwin de bal met zijn rechterhak achter zijn standbeen de bal zo van richting veranderde dat deze binnenkant paal binnenging: 2-2! Teuge was nog hongerig en ging op zoek naar meer.

Bij een van de bijzonder weinige aanvallen van RDC ging hun spits ineens liggen. De scheidsrechter trapte in deze duikeling en kende de thuisploeg een onterechte strafschop toe. Een praatje van onze aanvoerder met de scheidsrechter had totaal geen effect op zijn beslissing. De penalty werd vlak voor tijd  binnengeschoven en het leek even hopeloos. Maar dat is buiten de vechtlust van Teuge 5 gerekend.

De mannen raapten hun laatste restjes energie bij elkaar en persten er nog een heus slotoffensief uit. Bij een subtiel steekballetje van Michel de Haan werd de slim doorgelopen Victor Smeets bereikt, deze wipte met gevaar voor eigen leven de bal over de doelman in de richting van Hans Droog. Hij won zijn kopduel en kopte de bal in het lege doel. De tweede comeback van de wedstrijd was een feit.