6 - 0

SP Teuge VR1

4e klasse 2

3 april 2019 20:00

Woensdagavond 3 april stond om 20.00 uur de wedstrijd tegen Vios Vr1 op het programma. Een ploeg die nog in de race is voor het kampioenschap in onze competitie en in de race voor de bekerfinale.
Een tegenstander die fysiek veel sterker en groter is, meer snelheid in het spel heeft en geen punten wil verliezen in de race om het kampioenschap.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Linda, Joelle, Ashley en Puck, middenveld: Ryanne, Sabrina, Marinte en Lisa, aanval: Kimberly en Daphne, wissels: Ilene en Saira.

De wedstrijd begint. Vios begint meteen super sterk en zet ons volledig onder druk, met af en toe een schot op goal. De trainer van Vios heeft bijgehouden hoeveel corners zij hebben gekregen. Welgeteld 8 corners in 10 minuten tijd. Die 20 minuten die daarna kwamen heeft Vios ook nog zo'n 8 corners gehad. Notitie voor de trainers: corners hebben we getraind hoor nu, ging op zich redelijk. Viel een doelpunt uit in de 35ste minuut, maar dat kwam meer door een foutje in de communicatie tussen keepster en laatste vrouw.
We hebben de eerste helft niet (of nauwelijks) op hun helft gevoetbald. Dit laat meteen zien hoeveel sterker Vios is ten opzichte van die schattige boerinnetjes uit Teuge. De doelpunten vielen toen Vios twee dames in de ploeg bracht, die een vaste waarde hebben in het team. Hun trainer vond waarschijnlijk dat het al te lang 0-0 stond. Snel na de 1-0, viel ook de 2-0 en 3-0. Hiermee gingen we ook de rust in. Er viel weinig op te merken aan ons spel. We stonden achter, maar we lieten inzet zien en we coachten elkaar.
De tweede helft begon een stuk rustiger. Ook deze helft was Vios meer in balbezit, maar onderschat die schattige boerinnetjes niet uit Teuge, want ook wij kunnen aanvallen. Ik citeer uit het verslag van Vios (ik zie het namelijk als een compliment): "Er komt een tegenaanval van Teuge. De snelle laatste man van Teuge ontglipt het middenveld en de verdediging in één keer op volle snelheid en levert de bal voor het doel af. De doorgeslopen middenvelder heeft hier een 100% kans, maar keepster Suraya is scherp en weet de bal uit de hoek te tikken." Die laatste man is Ashley en die middenvelder is Sabrina, die keeper kennen we verder niet. Al eerder in de tweede helft was er zo'n aanval, maar daarbij kwam geen volledige kans voor ons. Ondertussen stond het al 4-0. Tegen het einde van de wedstrijd waren we gesloopt, met bosjes vielen we om en de blessures waren duidelijk weer aanwezig. Hierbij wist Vios ook nog tweemaal te scoren, terwijl wij met z'n 10en in het veld stonden te flaneren. We verloren de wedstrijd met 6-0. Al met al een sportieve wedstrijd gespeeld, mede dankzij de scheidsrechter want hij trad rechtvaardig op ๐Ÿ‘ฎ‍โ™‚๏ธ Helaas geen punten voor ons, maar wel extra gemotiveerd om zaterdag de punten in Teuge te houden!
Notitie voor trainer Remco: misschien vaker Kitkat en Bros uitdelen op de trainingen zodat wij ook een stukje groter worden, ook als je niet jarig bent ๐ŸŽ‰๐Ÿซ

Genoeg geleerd in deze wedstrijd en het ritme is weer terug.
๐Ÿ”ฅ Zaterdag gaan we knallen tegen Hierden Vr1 om 14.30 uur in Teuge!