4e klasse 2

6 oktober 2018 11:30

Afgelopen zaterdag, 6 oktober, speelden wij tegen SDC Putten Vr2 in Putten. Het was een ploeg waar wij nog nooit tegen gespeeld hadden. Eenmaal aangekomen in Putten kwamen we terecht op een grote, goed onderhouden accommodatie. Het zonnetje scheen. Het kon nog wel eens een goede dag worden..
Bij vertrek naar Putten waren we met 11 dames + 2 dames die eigenlijk meegingen voor ‘spek en bonen’. Eenmaal onderweg kregen we het bericht van Sabrina dat ze zó haar best had gedaan op haar werk, dat ze eerder weg mocht. Heel fijn voor ons!

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Linda, Ria, Ashley en Puck, middenveld: Ilene, Marijke en Melissa, aanval: Esmay, Daphne en Lisa, wissels: (nog) niet aanwezig, wissel voor de wissels: Marinte (terug van langdurige blessure) en Ryanne (debutant), nagekomen wissel: Sabrina.

We begonnen de wedstrijd. SDC Putten zette ons meteen onder druk en dwong ons te voetballen op eigen helft. We probeerden eruit te komen, maar ballen kwamen slecht aan en er was te weinig actie-reactie. Het leek alsof een aantal meiden lood in de benen hadden. Op momenten waar normaal ballen over lange en korte afstanden goed gespeeld worden, was daar nu weinig van te zien.
Na ruim een half uur spelen wisten we op voorsprong te komen. Door een goede steekbal van Puck kon Daphne haar actie maken en scoren!
We gingen met een 0-1 voorsprong de rust in.
De tweede helft verliep nogal onduidelijk. Tegenwoordig spelen wij wedstrijden die langer dan 90 minuten duren. Ook deze week weer. Onze tweede helft duurde een uur! Waarschijnlijk is dit normaal in de vierde klasse..
In de 68ste minuut wist Sabrina onze voorsprong uit te breiden. Ze schoot de bal op goal, die door het been van de tegenstander van richting werd veranderd, 0-2! In de 85ste minuut wist Putten ons te verrassen waardoor het 1-2 werd. Daarna werd er binnen ons team veel gewisseld en werden de posities veranderd. Het zorgde voor veel chaos en onduidelijkheid. Dit zorgde ervoor dat het hele team op de zestienmeterlijn stond te verdedigingen. Na 90 minuten spelen stonden beide team met 10 dames te voetballen door een beslissing van de scheidsrechter. Het werd alleen maar onrustiger in het veld. Voor beide ploegen viel in de laatste 12 minuten geen doelpunt meer. Om ongeveer 13.28 uur besloot de scheidsrechter toch maar eens af te fluiten, waarschijnlijk had hij ook nog ergens een feestje.. De derde helft hebben we heerlijk in het zonnetje doorgebracht, napratend over de wedstrijd met een potje familie Duck-Teuge Vr1 kwartet, terwijl we de kunsten afkeken van Teuge 1.
Onze eerste drie punten zijn binnen! Eindelijk!
Belangrijk detail: de lijst met geblesseerden is niet langer geworden.

Volgende week spelen wij om 14.30 uur thuis tegen asv Dronten Vr1.