FC Horst VR1

4e klasse 2

30 maart 2019 14:30

Rick de Boer

Zaterdag 30 maart stond de wedstrijd tegen FC Horst Vr1 op het programma. Na ruim een maand geen wedstrijden gevoetbald te hebben mochten we dan eindelijk de wei weer in. In de tussentijd zijn er binnen ons team blessures, ziektegevallen en een zwangerschap bij gekomen. Dat betekent dat onze selectie behoorlijk is uitgedund. Ook voor de gebruikelijke opstelling had dit gevolgen. We hadden al een aantal keren getraind met de uitgedunde selectie en we gingen met goede hoop de wedstrijd tegemoet.

Opstelling: keeper: Jenn, verdediging: Saira, Linda, Ashley en Puck, middenveld: Lisa, Marinte, Joëlle en Melissa, aanval: Kimberly en Sabrina, wissels: Nienke en Ilene.

De wedstrijd begon. Het zonnetje scheen en het veld was hobbelig. We waren ontzettend aan het zoeken naar onszelf, het balgevoel, de conditie en het wedstrijdritme. Horst wist hier goed gebruik van te maken, want de 0-1 kwam voort vanuit een slechte vrouwdekking. Niet veel later kwam ook de 0-2 mede dankzij het hobbelig veld. We vervolgde de strijd met onszelf en het veld. Communicatie met elkaar gebeurde te weinig omdat we bezig waren met onszelf lekker in de wedstrijd te spelen, wat lastig ging. Tijdens de 0-3 stonden we in de verdediging niet op te letten waardoor de tegenstander de bal in de goal kon lopen. Nu werden we een beetje wakker, want nu gingen we zelf voetballen. We probeerden acties te maken en anders gingen we voor de lange bal naar voren. Nienke wist al een paar keer voor de keeper te komen maar wist niet te scoren. Ook Kimberly kon ons van de 0 af halen, maar het gebeurde niet. Ook Sabrina kon de bal in het netje prikken, maar het lukte niet. Uiteindelijk wist toch Kimberly ons te verlossen, 1-3! Hiermee gingen we ook de rust in.
De laatste 20 minuten van de eerste helft wisten we beter onze stempel te drukken op de wedstrijd, maar we wisten de stand nog niet gelijk te trekken.
De tweede helft ging van start. En er was weinig terug te zien van het spel wat Horst speelde in de eerste helft. Ze waren lichtelijk voorspelbaar geworden. Wij waren ze steeds vaker een stapje voor waardoor zij geen aanvallen meer konden opbouwen. Wel geteld hebben ze nog 1 schot op goal gehad en die werd gered door de lat. Dan zou je zeggen, nou dames van Teuge knal ze d’r maar in! En wat denk je? Dat gebeurde niet. De zon vertrok achter de wolken en het scoren was afgelopen. We verloren de wedstrijd met 1-3. Er was niks veranderd aan de ruststand.

Het was duidelijk dat ons wedstrijdritme verdwenen was, maar daar kunnen we deze week goed aan werken want woensdagavond 3 april staat om 20.00 uur de wedstrijd bij en tegen Vios Vr1 op het programma. Zaterdag 6 april staat om 14.30 uur de wedstrijd thuis tegen Hierden Vr1 gepland! ✨