Wedstrijd tegen té laag ingedeelde ploeg

DSV '61 VR1

4e klasse 2

16 februari 2019 14:30

Cor Brom

Zaterdag 16 februari stond de wedstrijd tegen DSV ’61 Vr1 op het programma. We speelden om 14.30 uur, in het lentezonnetje op het hoofdveld in het altijd prachtige Teuge.

De vorige wedstrijd tegen DSV ’61 bezorgde ons een F-jes uitslag. We verloren die wedstrijd met 10-0. De andere uitslagen van deze koploper laten zien dat zij elke wedstrijd met 5 doelpunten verschil winnen. Daarom ook de opmerking van afgelopen woensdag: deze ploeg heeft zichzelf te laag ingedeeld. Maar met vol goede moed en strijdkracht gingen wij het veld op! 💪

De opstelling was op een aantal posities anders ten opzichte van andere wedstrijden.

Keeper: Jenn, verdediging: Saïra, Esmay, Ashley en Puck, middenveld: Nienke, Marinte, Joëlle en Janneke, aanval: Sabrina en Ria, wissels: Marijke, Melissa, Ryanne en Kimberly.

Tactiek van de dag: verdedigd goed spelen, probeer zoveel mogelijk aan je tegenstander vast te plakken en laat ze niet schieten 🔫

Zo gezegd, zo gedaan, denk je. En wat gebeurd er meteen na aftrap? DSV krijgt de kans om binnen 10 seconden met een schot van 25 meter op voorsprong te komen. Oké, goedemiddag, wij zijn wakker hoor! En daar gaan we dan, met coaching vanaf de zijlijn over de posities en de mandekking, om onze tactiek uit te voeren. Joëlle had afgelopen week tijdens training haar plek opgeëist op het middenveld, ook omdat Esmay haar plek heeft ingepikt als voorstopper, maar Joëlle wou graag de aanvoerder van DSV uitschakelen. Zeker geen gemakkelijk klusje, omdat deze dame qua verhouding twee keer zo groot was als Joëlle. Maar deze tactiek werkte! De dame kon vanuit het middenveld weinig beginnen. Het eerste kwartier van de wedstrijd was zwaar, het voelde veel langer, maar er was nog geen doelpunt gescoord door DSV, terwijl ze daar al wel meerdere kansen voor gecreëerd hadden. Ook de corners die zij kregen vielen er niet in. Totdat … In de 39ste minuut weer een corner voor DSV ’61. En wat gebeurd daar? Ik weet het niet meer, maar de bal zat in het net, 0-1. Toen in de verlening van de eerste helft, weer een corner voor DSV. Dit keer hoog, richting tweede paal, er kwam geen tegenstander aan te pas, 0-2.

Hiermee gingen we de rust in. We mochten op zich niet klagen tegenover zo’n tegenstander. Onze mandekking liep redelijk goed, we hadden zelf ook een aantal kansen gehad en de aansturing in het veld was prima. Maar we wisten ook dat zij bij onze vorige wedstrijd meteen na rust bal na bal in de goal schoten. Dus we waren op onze hoede.

Nadat we het nodige besproken hadden, gingen we het veld weer op.

De verhoudingen waren hetzelfde als in de eerste helft, DSV is de aanvallende partij en wij proberen zoveel mogelijk de bal weg te houden bij onze goal. En dat ging ons behoorlijk goed af. Af en toe probeerde wij ook een doelpuntje te maken, maar echt de bal in het net schieten lukte niet.

In de 69ste minuut viel (pas) de 0-3. Een aanval over de zijkant met de daarbij behorende voorzet konden we niet weg werken. Net een minuut voor tijd viel de 0-4. Net toen Marijke vrij voor de goal stond om de 1-4 er in te prikken werd er afgefloten.

Dit keer voelde wij ons niet de verslagen partij, we hadden hard gestreden en goed samengewerkt. Het was een heerlijk weertje en er waren veel mensen langs de lijn! 🙌

Voorafgaand aan de wedstrijd mochten wij onze nieuwe presentatieshirts ontvangen van Café Bakker uit Twello, ook wel bekend als Café Titus! Zijn we heel blij mee 😊🎉