SP Teuge VR1

4e klasse 2

27 oktober 2018 14:30

Zaterdag 27 oktober speelden wij om 14.30 uur bij en tegen ZVV Vr2. Een zonnige, maar met een frisse wind, zaterdag.

Opstelling: keeper: Jennifer, verdediging: Linda, Joëlle, Ashley en Saira, middenveld: Melissa, Marijke en Daphne, aanval: Lisa, Sabrina en Ilene, wissels: Ria, Marinte en Kimberly (laatste twee genoemden komen terug van een langdurige blessure).

Al snel na de start van de wedstrijd bleek dat wij de betere partij die middag waren. Na het fluitsignaal waren we al bij de achterlijn van ZVV beland. Sabrina kon met haar nieuwe, roze schoentjes ons op voorsprong brengen. En dat deed ze. In de 2de minuut werd het 0-1. We kregen van ZVV de ruimte om te voetballen en hier maakte we gretig gebruik van. Het was alweer een tijdje geleden dat wij ons “ouderwetse” tikkie-takkie voetbal konden uitvoeren, omdat we de vorige wedstrijden vooral aan het overleven waren. Dit tikkie-takkie voetbal leidde in de 10de minuut voor een verdere voorsprong, Marijke wist ons op 0-2 te brengen. In de 25ste minuut veroorzaakte ZVV een penalty. Bij ons was de discussie: wie gaat hem nemen? Je kent het gevoel wel van “je zou maar mis schieten”. Wij zette Sabrina voor het blok. En met haar mooie, roze schoenen wist ze het doelpunt te verzilveren, 0-3. Niet veel later mocht Kimberly haar eerste minuten weer gaan maken na haar enkelblessure. Ze had er een behoorlijke tijd uitgelegen, maar na wat revalideren en veel krachttraining, kon ze vandaag haar vertrouwde positie in het veld weer herpakken. En dat deed ze geweldig! Want in de 39ste minuut bracht Kimberly onze voorsprong op 0-4! Hiermee gingen wij ook de rust in.

In de rust werd ons het een en ander verteld door Toon en Michel. We moesten de tweede helft beginnen alsof het 0-0 was en we moesten vooral doorgaan met het spel wat we speelden.

De tweede helft begonnen we toch iets slapper, maar ZVV kreeg nog steeds geen kansen. Wij wel. We konden door de ruimtes lopen die ZVV liet vallen en daardoor acties opbouwen. Ook Marinte kreeg deze wedstrijd weer speelminuten. En ook zij liet zich duidelijk zien! Dankzij haar fanatisme en snelheid werden er meerdere voorzetten/acties gecreëerd. Een actie daarvan is wel het beschrijven waard: er was een corner (ik weet niet meer wie ‘m nam), maar de bal kwam uiteindelijk bij Marinte terecht ter hoogte van de hoek van het zestienmetergebied. En ze schoot. Binnenkant kruising in de verre hoek, eruit. In de rebound schoot Joëlle vanaf de zestienmeterlijn. Binnenkant lat eruit. Vervolgens stond Marijke in het vijfmetergebied om de bal dan eindelijk achter de lijn te koppen, 0-5.

En dan nu: onze Ria aka Sliding Ria aka dé Lieke Martens van Teuge (maar wel wat jaartjes ouder). Ria stond linksbuiten. Een plek die eigenlijk onbekend was voor haar. Vorige week had Ria privétraining van Toon gehad en waarschijnlijk hebben ze op doelpunten getraind, want Ria wist onze voorsprong verder uit te breiden. Doordat ze, als een echte aanvaller, bij de tweede paal op dat ene doelpunt stond te loeren, stond ze scherp toen daar ook de bal aan kwam. Ria wist de paal te schrammen, maar hij zat toch echt! 0-6! Als een kind zo blij sprong ze een gat in de lucht! Zowel de toeschouwers van Teuge, ZVV en beide elftallen stonden voor haar te klappen. Wat een werelddoelpunt! In de allerlaatste minuut wist Ria ook een vrijetrap net buiten de zestien te krijgen. Heerlijke plek, ietsjes links van de goal, paar meter van de zestienmeterlijn. Ashley was er als de kippen bij om die bal op te eisen. Eerst nog even vragen of direct geschoten mocht worden en vanaf de zijkant (lees: Michel) werd geschreeuwd: “probeer het nou maar gewoon!” En zo geschiedde. Ashley wist de bal over de muur heen te krijgen, over de keeper en onder de lat, 0-7! Dit werd ook onze eindstand.

Wat een fijne, sportieve wedstrijd hebben we gespeeld. Eindelijk weer eens ouderwets tikkie-takkie. En de drie punten + de nul houden waren wel even goed voor ons zelfvertrouwen. Heerlijk!

Volgende week spelen wij thuis om 14.30 uur tegen FC Horst Vr1.